Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/95445

La depuradora de Begues: reactor biològic o aiguamolls construïts?. Estudi comparatiu dels vectors: paràmetres de l'H2O, fangs produïts, costos capitals i d'explotació, personal
Gómez Castillo, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Puig i Boix, Josep;
L’objectiu del present estudi és comparar els vectors de paràmetres de l’aigua, producció de fangs, costos i personal entre 2 tipus d’instal·lacions EDAR al municipi de Begues; una ja existent amb tractament secundari i terciari mitjançant un reactor biològic i una potencial amb tractament secundari i terciari mitjançant aiguamolls construïts. La finalitat del projecte és determinar, gràcies a l’estudi dels principals vectors ambientals de la infraestructura i a altres estudiats per na Susana Forero Sánchez, quina de les 2 tipologies d’instal·lació s’ajusta més al territori i a les necessitats de tractament de les aigües del mateix. Els resultats de la investigació indiquen que tant els costos d’explotació com la producció de fangs i el personal donen avantatge als aiguamolls construïts, però els costos capitals i el tractament de nutrients són favorables per a la depuradora actual. Amb el projecte de Susana Forero Sánchez, les conclusions que es poden establir en referència a la decisió d’instal·lar una depuradora o una altra segons els vectors estudiats indiquen que l’EDAR sense aiguamolls té més probabilitat de ser escollida com la més adient per les necessitats del territori d’estudi.
El objetivo del presente estudio es comparar los vectores de parámetros del agua, producción de lodos, costes i personal entre 2 tipos de instalaciones EDAR en el municipio de Begues; una ya existente con tratamiento secundario y terciario mediante un reactor biológico y una potencial con tratamiento secundario y terciario mediante humedales construidos. La finalidad del proyecto es determinar, gracias al estudio de los principales vectores ambientales de la infraestructura y a otros estudiados por Susana Forero Sánchez, cuál de las 2 tipologías de instalación se ajusta más al territorio y a las necesidades de tratamiento de las aguas del mismo. Los resultados de la investigación indican que tanto los costes de explotación como la producción de lodos y el personal da ventaja a los humedales construidos, pero el coste capital y el tratamiento de nutrientes son favorables para la depuradora actual. Con el proyecto de Susana Forero Sánchez, las conclusiones que se pueden establecer en referencia a la decisión de instalar una depuradora u otra indican que la EDAR sin humedales tiene más probabilidad de ser escogida como la más adecuada por las necesidades del territorio de estudio.
The aim of this study is to compare the vectors of water parameters, sludge production, costs and staff between two types of wastewater treatment plants in Begues town; one is existing now with a secondary and tertiary treatment by a biological reactor and the other one is a potential plant with a secondary and tertiary treatment with constructed wetlands, reed beds. The finality is to determine, by studying the main environmental vectors of the infrastructure and others’ studied by Susana Forero Sánchez, which of the two types of plant conforms better to the territory and to the needs of water treatment. The research results show that both operating costs and sludge production and the staff gives an advantage to constructed wetlands, but the capital cost and processing of nutrients are favorable for the current treatment plant. With the project done by Sunana Forero Sánchez, the conclusions that can be set about the decision to install a sewage treatment plant or another indicate that the WWTP without wetlands is more likely to be chosen because of the needs of the area of study.
09-2010
504 - Ciències del medi ambient
Aigües residuals -- Plantes de tractament -- Begues (Catalunya)
Aigües residuals -- Depuració
Aiguamolls -- Construcció
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_JordiGomezCastillo_part01.pdf 7.753 MB PDF Projecte primera part
PFC_JordiGomezCastillo_part02.pdf 6.452 MB PDF Projecte segona part
PFC_JordiGomezCastillo_resum.pdf 1.598 MB PDF Resum del projecte

Mostrar el registro completo del ítem