Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/93336

Descripció del programa d’intervenció amb interns per delictes contra la seguretat viària
Herraiz Gonzalo, Félix
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Com a conseqüència dels canvis legislatius introduïts en el Codi penal i l’augment de la població penitenciària per delictes contra la seguretat de trànsit, s’ha elaborat i implementat el programa CONTE (Conducció Temerària) en el Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona. Des de la seva implementació a l’abril del 2008, 93 interns han participat en el programa en onze edicions. El programa té una durada d’un mes, amb 16 sessions, quatre setmanals d’una hora i mitja cadascuna. Es descriu el contingut i objectiu de les sessions. Els interns que han participat han manifestat la seva satisfacció amb el programa. En un futur caldria establir mesures per avaluar l’eficàcia d’aquest tipus de programes.
As a consequence of the changes introduced into the Penal Code and the increase in the prison population for road safety offences, the CONTE (dangerous driving) programme has been drafted and implemented at the Barcelona Men’s Prison. Since its implementation in April 2008, 93 inmates have taken part in the programme, which has been run 11 times. It lasts one month, with 16 sessions, four a week of one and half hours each. The content and goal of the sessions is described. The inmates who have taken part have expressed their satisfaction with the programme. In the future it would be advisable to establish assessment indicators to measure the efficacy of programmes of this type.
Como consecuencia de los cambios introducidos en el Código Penal y el aumento de población penitenciaria por delitos contra la seguridad del tráfico, se ha elaborado e implementado el programa CONTE (conducción temeraria) en el Centro penitenciario de Hombres de Barcelona. Desde su implementación en abril de 2008, 93 internos han participado en el programa en 11 ediciones. El programa tiene una duración de un mes, con 16 sesiones, cuatro semanales de una hora y media cada una. Se describe el contenido y objetivo de las sesiones. Los internos que han participado han manifestado su satisfacción con el programa. En un futuro convendría establecer indicadores de evaluación para medir la eficacia de este tipo de programas.
2010
343 - Dret penal. Delictes
Presos -- Rehabilitació -- Catalunya
Tractament penitenciari
Seguretat viària -- Delictes contra -- Catalunya
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
26 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
Documents de treball (Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada). Investigació;
         

Full text files in this document

Files Size Format
SC_5_019_10.pdf 152.7 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters