Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/9094

Bases per crear un tractament de prevenció secundaria per pacients amb fuetada cervical
Nieto Luna, Ruben
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Departament de Psicologia. Universitat Rovira i Virgili
Projecte de recerca elaborat a partir d’una estada al departament d’anestesiologia de la University of Washington durant juliol i agost del 2006. La fuetada cervical és una lesió molt freqüent. Encara que els problemes associats es resolen en un període de temps curt en la majoria de casos, un percentatge de casos que oscil·la entre el 12 i el 42% desenvolupa dolor cervical crònic i discapacitat associada. Aquesta situació provoca un elevat cost econòmic per a la societat i un elevat patiment per a les persones que pateixen dolor crònic cervical i discapacitat com a conseqüència de la fuetada cervical. Ambdues conseqüències podrien ser evitades dissenyant estratègies de prevenció secundaria efectives. Aquest és precisament l’objectiu de la tesis del doctorant Aquesta va ser considerada essencial perquè en aquesta universitat esta l’únic grup de recerca que esta realitzant un tractament de prevenció secundaria per a pacients amb fuetada cervical. La realització de totes aquestes tasques ha permès al doctorant millorar el seu treball de recerca i començar a dissenyar un programa de prevenció secundaria per a la nostra població de pacients amb fuetada cervical. A més, s’han establert lligams de col·laboració.
Report for the scientific sojourn at the anesthesiology department of the University of Washington, United States during July and August 2006. Whiplash is a common injury. Although symptoms associated with whiplash problems typically resolve in a relatively brief time, chronic pain, and long-term disability may occur in 12% to 42% of the cases. This situation causes a high cost for the whole society and a high suffering for the persons with long lasting neck pain and disability due to whiplash. This suffering and cost could be prevented designing secondary preventive strategies. This is the focus of the thesis of this PhD student. This was considered essential because in this university is allocated the unique research unit conducting a secondary treatment program for whiplash patients. The participation in all of these activities has allowed the PhD student to improve his research work and to start to design a secondary prevention program for our population of whiplash patients. Moreover, research collaborations have been established.
11-07-2008
61 - Medicina
Vèrtebres cervicals -- Malalties
Vèrtebres cervicals -- Tractament
Vèrtebres cervicals -- Malalties -- Prevenció
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
14 p.
Informe
Els ajuts de l'AGAUR;2006BE00415
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
2006 BE 00415.pdf 185.2 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem