Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/90548

Taxa de reincidència penitenciària 2008
Capdevila i Capdevila, Manel; Ferrer, Marta
La investigació actualitza les dades de dues recerques anteriors, la publicada l’any 1993 i la publicada el 2004/2005. Aquesta sèrie, que ja suma 3 recerques, permet comparar les taxes de reincidència penitenciària de 1992, 2002 i 2008 i totes les variables que es deriven dels estudis. En aquesta nova recerca la població objecte d’estudi són les 2.579 persones que van sortir excarcerades l’any 2002, d’alguna de les presons catalanes, per algun dels motius previstos a la llei o per haver protagonitzat un trencament de condemna (un no reingrés de permís, no haver tornat d’una sortida laboral o haver protagonitzat una evasió). La grandària de la mostra és de 1.403 persones. L’estudi ha consistit a recollir informació sobre diferents variables descriptives del perfil personal, penal i penitenciari dels components de la mostra i a comprovar si, un cop excarcerats l’any 2002, tornaven al sistema penitenciari, com a preventius o penats, per haver comés un nou delicte posteriorment a la data d’excarceració (reincidència penitenciària). El període de seguiment ha estat fins al 31 de desembre de 2007. Diverses anàlisis ens han permet descriure relacions significatives entre les variables estudiades i la reincidència. La font de les dades ha estat, com en els altres dos estudis, el SIPC (sistema informàtic penitenciari català).
Recidivism rate of prison 2008 The study updates the data from two previous investigations conducted on the same topic. In this study people were released in 2002, which is tracking them until December 31, 2007 to find out if they returned to the prison system for a new crime committed after the date of its release. The investigation conducted various tests to be allowed to describe the relationships between the variables and recidivism.
Tasa de reincidencia penitenciaria 2008 El estudio actualiza los datos de dos investigaciones anteriores realizadas sobre la misma temática. En esta se estudian las personas excarceladas el año 2002, a las que se les hace un seguimiento hasta el 31 de diciembre de 2007 para saber si han vuelto al sistema penitenciario, por un nuevo delito cometido en fecha posterior a la de su excarcelación. En la investigación se realizan diversos análisis que han permitido describir las relaciones significativas entre las variables estudiadas y la reincidencia.
2009
343 - Dret penal. Delictes
Delinqüència
Reincidència -- Catalunya
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
237 p.
Documento de trabajo
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especilitzada (Catalunya)
Doccuments de Treball (Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada). Investigació.;
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
SC-1-076-09_cat.pdf 1.282 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Capdevila i Capdevila, Manel; Framis Ferrer, Berta; Ferrer, Marta; Blanch Serentill, Marta; Carmona Ribé, Núria; Prieto Pérez, Yasmina
Capdevila i Capdevila, Manel; Framis Ferrer, Berta; Ferrer, Marta; Blanch Serentill, Marta; Carmona Ribé, Núria; Prieto Pérez, Yasmina