Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/9043

Tratamiento del señal por computador: detección de fallos mecánicos mediante análisis espectral
López Cantero, Sergio
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Balaguer Herrero, Pedro
En aquest projecte s'ha investigat i desenvolupat una eina per a la detecció de falles mecàniques en entorns controlats. Aquest programa analitza l'espectre dels senyals acústics aconseguits mitjançant el micròfon del PC i n'estudia estadísticament les propietats –mitjana i desviació estàndard- per tal de poder diferenciar els nous senyals que capturi. S'ha experimentat amb el cas real d'un motor de corrent continu i s'han obtingut resultats de més del 90% d'encert a l'hora de detectar el seu estat.
En este proyecto se ha investigado y desarrollado una herramienta para la detección de fallos mecánicos en entornos controlados. Este programa analiza el espectro de las señales acústicas adquiridas mediante el micrófono del PC y estudia estadísticamente las propiedades –media y desviación estándar- para poder diferenciar las nuevas señales que capture. Se ha experimentado con el caso real de un motor de corriente continua obteniendo resultados de más del 90% de acierto a la hora de detectar su estado.
In this project it has been developed and investigated a tool to detect mechanical failures in controlled environments. This program analices the specter of the sound signals adquired through the PC microphone and studies stadistically his properties – mean and Standard deviation- to classify new signals in the future. Experiments with a real DC motor were made obtaining 90% succes detecting it’s state.
Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
06-2007
68 - Indústries, oficis i comerç d'articles acabats. Tecnologia cibernètica i automàtica
Errors -- Processament de dades
Maquinària -- Manteniment i reparació -- Processament de dades
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
49 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFCLopezCantero.pdf 555.8 KB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem