Tratamiento del señal por computador : detección de fallos mecánicos mediante análisis espectral
López Cantero, Sergio
Balaguer Herrero, Pedro
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 49 p.
Resum: En aquest projecte s'ha investigat i desenvolupat una eina per a la detecció de falles mecàniques en entorns controlats. Aquest programa analitza l'espectre dels senyals acústics aconseguits mitjançant el micròfon del PC i n'estudia estadísticament les propietats -mitjana i desviació estàndard- per tal de poder diferenciar els nous senyals que capturi. S'ha experimentat amb el cas real d'un motor de corrent continu i s'han obtingut resultats de més del 90% d'encert a l'hora de detectar el seu estat.
Resum: En este proyecto se ha investigado y desarrollado una herramienta para la detección de fallos mecánicos en entornos controlados. Este programa analiza el espectro de las señales acústicas adquiridas mediante el micrófono del PC y estudia estadísticamente las propiedades -media y desviación estándar- para poder diferenciar las nuevas señales que capture. Se ha experimentado con el caso real de un motor de corriente continua obteniendo resultados de más del 90% de acierto a la hora de detectar su estado.
Resum: In this project it has been developed and investigated a tool to detect mechanical failures in controlled environments. This program analices the specter of the sound signals adquired through the PC microphone and studies stadistically his properties - mean and Standard deviation- to classify new signals in the future. Experiments with a real DC motor were made obtaining 90% succes detecting it's state.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Errors ; Processament de dades ; Maquinària ; Manteniment i reparació



Projecte
49 p, 542.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir