Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/9020

QoS support in satellite and wireless networks: study under the network simulator (NS-2)
Bel i Pereira, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Vázquez Castro, María Ángeles; Giambene, Giovanni
Aquest projecte es basa en l'estudi de l'oferiment de qualitat de servei en xarxes wireless i satel·litals. Per això l'estudi de les tècniques de cross-layer i del IEEE 802.11e ha sigut el punt clau per al desenvolupament teòric d’aquest estudi. Usant el simulador de xarxes network simulator, a la part de simulacions es plantegen tres situacions: l'estudi de la xarxa satel·lital, l'estudi del mètode d'accés HCCA i la interconnexió de la xarxa satel·lital amb la wireless. Encara que aquest últim punt, incomplet en aquest projecte, ha de ser la continuació per a futures investigacions.
Este proyecto se basa en el estudio del ofrecimiento de calidad de servicio en redes wireless y satelitales. Por eso el estudio de las técnicas de cross-layer y del IEEE 802.11eha sido el punto clave para el desarrollo teórico de este estudio. Usando el simulador de redes network simulator, en la parte de simulaciones se plantean tres situaciones: el estudio de la red satelital, el estudio del método de acceso HCCA y la interconexión de la red satelital con la wireless. Aunque este último punto, incompleto en este proyecto, tiene que ser la continuación para futuras investigaciones.
This project is based on the study of offering quality of service in satellite and wireless networks. For that reason the study of the techniques of cross-layer and the IEEE 802.11e has been the key point for the theoretical development of this study. Using the software network simulator, in the part of simulations three situations consider: the study of the satellite network, the study of the access method HCCA and the interconnection of the satellite network with the wireless. Although this last point, incomplete in this work, must be the continuation for future investigations.
09-2007
621.3 - Enginyeria elèctrica. Electrotècnia. Telecomunicacions
Comunicació sense fil, Sistemes de -- Qualitat dels serveis
Xarxes sense fils -- Qualitat dels serveis
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
80 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFCBelPereira.pdf 7.625 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem