QoS support in satellite and wireless networks : study under the network simulator (NS-2)
Bel i Pereira, Albert
Vázquez Castro, María Ángeles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Giambene, Giovanni
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 80 p.
Resum: Aquest projecte es basa en l'estudi de l'oferiment de qualitat de servei en xarxes wireless i satel·litals. Per això l'estudi de les tècniques de cross-layer i del IEEE 802. 11e ha sigut el punt clau per al desenvolupament teòric d'aquest estudi. Usant el simulador de xarxes network simulator, a la part de simulacions es plantegen tres situacions: l'estudi de la xarxa satel·lital, l'estudi del mètode d'accés HCCA i la interconnexió de la xarxa satel·lital amb la wireless. Encara que aquest últim punt, incomplet en aquest projecte, ha de ser la continuació per a futures investigacions.
Resum: Este proyecto se basa en el estudio del ofrecimiento de calidad de servicio en redes wireless y satelitales. Por eso el estudio de las técnicas de cross-layer y del IEEE 802. 11eha sido el punto clave para el desarrollo teórico de este estudio. Usando el simulador de redes network simulator, en la parte de simulaciones se plantean tres situaciones: el estudio de la red satelital, el estudio del método de acceso HCCA y la interconexión de la red satelital con la wireless. Aunque este último punto, incompleto en este proyecto, tiene que ser la continuación para futuras investigaciones.
Resum: This project is based on the study of offering quality of service in satellite and wireless networks. For that reason the study of the techniques of cross-layer and the IEEE 802. 11e has been the key point for the theoretical development of this study. Using the software network simulator, in the part of simulations three situations consider: the study of the satellite network, the study of the access method HCCA and the interconnection of the satellite network with the wireless. Although this last point, incomplete in this work, must be the continuation for future investigations.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Comunicació sense fil, Sistemes de ; Qualitat dels serveis ; Xarxes sense fils



Projecte
80 p, 7.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir