Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/8972

Los procesos de gramaticalización de algunos conectores concesivos del castellano medieval
Ibba, Daniela
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres; Batllori Dillet, Montserrat
En aquest treball d’investigació es descriuen els trets principals dels processos de gramaticalització. Alhora, s’ha aplicat alguns dels postulats formulats en el marc de la Teoria de la gramaticalització a la formació d'alguns connectors concessius del castellà medieval: aunque, maguer (que) i comoquier (que). Per a l'anàlisi d'aquests fenòmens s'ha decidit recórrer a la Teoria dels prototips (en termes de Hilferty, 1993) i a la Teoria de la Rellevància (en termes de Blakemore, 2002): creiem que aquestes dues postures casen a la perfecció i ens han permès oferir una visió més global dels fets
En el presente trabajo de investigación describimos los rasgos principales de los procesos de gramaticalización. Asimismo, aplicamos algunos de los postulados formulados en el marco de la Teoría de la gramaticalización a la formación de algunos conectores concesivos del castellano medieval: aunque, maguer (que) y comoquier (que). Para el análisis de estos fenómenos se ha decidido aplicar la Teoría de los prototipos (en términos de Hilferty, 1993) y la Teoría de la Relevancia (en términos de Blakemore, 2002): creemos que estas dos posturas casan a la perfección y nos han permitido ofrecer una visión más global de los hechos.
2008
81 - Lingüística i llengües
Castellà antic -- Gramàtica
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Ibba.pdf 1.373 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem