Los procesos de gramaticalización de algunos conectores concesivos del castellano medieval
Ibba, Daniela
Batllori Dillet, Montse, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2008
Resum: En aquest treball d'investigació es descriuen els trets principals dels processos de gramaticalització. Alhora, s'ha aplicat alguns dels postulats formulats en el marc de la Teoria de la gramaticalització a la formació d'alguns connectors concessius del castellà medieval: aunque, maguer (que) i comoquier (que). Per a l'anàlisi d'aquests fenòmens s'ha decidit recórrer a la Teoria dels prototips (en termes de Hilferty, 1993) i a la Teoria de la Rellevància (en termes de Blakemore, 2002): creiem que aquestes dues postures casen a la perfecció i ens han permès oferir una visió més global dels fets.
Resum: En el presente trabajo de investigación describimos los rasgos principales de los procesos de gramaticalización. Asimismo, aplicamos algunos de los postulados formulados en el marco de la Teoría de la gramaticalización a la formación de algunos conectores concesivos del castellano medieval: aunque, maguer (que) y comoquier (que). Para el análisis de estos fenómenos se ha decidido aplicar la Teoría de los prototipos (en términos de Hilferty, 1993) y la Teoría de la Relevancia (en términos de Blakemore, 2002): creemos que estas dos posturas casan a la perfección y nos han permitido ofrecer una visión más global de los hechos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Filologia Espanyola [5600230]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Espanyola. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Castellà antic ; Gramàtica



155 p, 1.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-11-21



   Favorit i Compartir