Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/8958

Anàlisi del sistema operatiu RTLinux e implementació d'un entorn de desenvolupament de tasques en temps real (aplicat al control de processos)
Franco i Farré, Marc
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Balaguer Herrero, Pedro
El projecte "Anàlisi del sistema operatiu RTLinux i implementació d'un entorn de desenvolupament de tasques en temps real" analitza la possibilitat de crear un entorn de desenvolupament de tasques en temps real per poder crear sistemes de control complex, tot això mitjançant codi lliure. Inicialment es fa un aprenentatge sobre el concepte de temps real, després s'elegeix el sistema operatiu en temps real RTLinux per a crear l'entorn de desenvolupament utilitzant el llenguatge de programació Tcl/Tk. Es creen un conjunt d'aplicacions (pel control computacional) per estudiar la viabilitat de la construcció de l'entorn desitjat per facilitar la tasca de l'usuari final. Aquest projecte obre multitud de possibles camins a continuar: comunicació remota, implementació de planificadors, estudi de controladors, etc.
El proyecto "Análisis del sistema operativo RTLinux e implementación de un entorno de desarrollo de tareas en tiempo real" analiza la posibilidad de crear un entorno de desarrollo de tareas en tiempo real para poder crear sistemas de control complejos, todo esto se hace usando código libre. Inicialmente se hace un aprendizaje del concepto de tiempo real, después se elige el sistema operativo RTLinux para crear el entorno de desarrollo usando el lenguaje de programación Tcl/Tk. Se crean un conjunto de aplicaciones (para el control computacional) para estudiar la viabilidad de la construcción del entorno deseado para facilitar la tarea del usuario final. Este proyecto abre multitud de posibles caminos a seguir: comunicación remota, implementación de planificadores, estudio de controladores, etc.
This project, "Analysis of the RTLiunx operative system and implementation of a real time task-development environment", analyses the posibility to create a real time task development environment to create complex real time control systems using a free code. Initially, the concept of "real time" is learned; afterwards, RTLinux operative system is chosen to create the real time task development environment with Tcl/Tk language. A set of aplications are created(for control computation) to study the feasibility of the construction of the desired environment to make tasks easier for the final user. This project opens a great range of paths to carry on the research: remote communication, schedulers development, contorller study, etc.
Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
2007-06
68 - Indústries, oficis i comerç d'articles acabats. Tecnologia cibernètica i automàtica
Processament de dades en temps real
Linux (Sistema operatiu)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
188 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFCFrancoFarre.pdf 3.219 MB PDF Projecte
PFCFrancoFarrePresentacio.pdf 1.192 MB PDF Presentació del projecte

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters