Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/8942

Noves funcions en un entorn de canvis: implicacions de l'accés obert per a les biblioteques
New roles for a changing environment: implications of open access for libraries
Schmidt, Krista D.; Sennyey, Pongracz; Carstens, Timothy V.
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya; Salarich i Trabal, Maria
Aquest article examina les possibles implicacions de l'accés obert en la gestió de les biblioteques. Aquesta examinació té lloc en un context en què s'assumeix que el model tradicional d'edició i l'accés obert coexisteixen. L'accés obert presenta nombrosos reptes i oportunitats, però les biblioteques emprenedores trobaran noves formes per servir els usuaris en un nou entorn en el que es combina l'accés obert amb el tradicional (MOA). Per tal de portar-ho a terme, caldrà que aquestes biblioteques redissenyin la seva organització, i això podrà suposar una pressió sobre els recursos econòmics i de personal.
This article examines the likely implications of open access on library operations. The context of the examination takes place assuming that the traditional model of publication and open access coexist. Open access presents numerous challenges and opportunities, but entrepreneurial libraries will find new ways to serve their patrons in the new mixed openaccess– traditional (MOA) environment. In order to do so, these libraries will need to redesign their organization and this can be expected to stretch both monetary and human resources.
2006-03
02 - Biblioteconomia. Documentació
Accés obert
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
10 p.
Article
Traduccions del CBUC;28
         

Full text files in this document

Files Size Format
Traduccio28.pdf 62.89 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters