Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/8934

Una infraestructura de metadades bibliogràfiques pel segle XXI
A bibliographic metadata infrastructure for the twenty-first century
Tennant, Roy
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya; Salarich i Trabal, Maria
Aquest article tracta l'actual infraestructura bibliogràfica de les biblioteques que va ser creada en els inicis dels ordinadors – abans de la Web, XML, i de la varietat d'altres avenços tecnològics que en l'actualitat ofereixen noves oportunitats. Per una banda, s'identifiquen els requisits generals d'una infraestructura de metadades moderna per a les biblioteques incloent qualitats com: versatilitat, extensibilitat, granularitat i accessibilitat. Per l'altra banda, es proposa un nou tipus d'infraestructura de metadades que mostra, com a mínim, alguna d'aquestes qualitats. S'han identificat alguns temes clau que caldrà superar per tal d'implementar un canvi d'aquesta magnitud.
The current library bibliographic infrastructure was constructed in the early days of computers – before the Web, XML, and a variety of other technological advances that now offer new opportunities. General requirements of a modern metadata infrastructure for libraries are identified, including such qualities as versatility, extensibility, granularity, and openness. A new kind of metadata infrastructure is then proposed that exhibits at least some of those qualities. Some key challenges that must be overcome to implement a change of this magnitude are identified.
2006-01
02 - Biblioteconomia. Documentació
Metadades -- Estàndards
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
10 p.
Article
Traduccions del CBUC;26
         

Full text files in this document

Files Size Format
Traduccio26.pdf 150.4 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters