Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/83495

Anna Senyé, poeta
Pou i Jutglar, Ester
Universitat de Vic. Facultat de Ciències Humanes, Traducció i Documentació; Godayol i Nogué, M. Pilar
Anna Senyé, poeta és un treball que explora la vida i el treball literari d’una poeta catalana anònima. Anna Senyé Ramisa (Manlleu, 1881-Barcelona, 1956) fou una dona de caràcter aventurer que va tenir una vida poc convencional. Va escriure en diferents revistes i diaris catalans des de 1914 i durant la primera meitat del segle vint, tant com a poeta com a periodista i activista social, amb la publicació d’articles i manifestos en defensa dels drets dels animals. Senyé també participà en els Jocs Florals i va guanyar-hi premis en els celebrats a l’Escala i Molins de Rei. L’any 1922 va publicar el seu treball poètic en un volum, Remolinada. Els seus poemes mostren el seu amor pels animals i la natura, així com també el record de la infantesa a la seva vila natal. Presentem quatre retrats de l’escriptora: el ‘Retrat de la família’, el ‘Retrat de la dona’, el ‘de la poeta’ i finalment, el ‘Retrat de la viatgera’. Amb aquests retrats, els poemes d’Anna Senyé deixen de ser oblidats i la poeta passa a formar part de la genealogia d’escriptores catalanes. Paraules clau: Anna Senyé, poesia catalana, gènere i literatura.
Anna Senyé, poeta is a dissertation that explores the life and literary work of an anonymous Catalan poet. Anna Senyé Ramisa (Manlleu, 1881- Barcelona, 1956) had an unconventional life and an adventurous character. She wrote in various Catalan magazines and newspapers from 1914 and during the first half of the twentieth century worked not only as a poet but also as a journalist and social activist, writing articles and manifestos in favour of animal rights. Senyé also participated in the ‘Jocs Florals’ (a Catalan literary prize) and won a prize in the l’Escala and Molins de Rei editions of this competition. In 1922 she published her poetry in a volume called Remolinada. Her poems show her love for animals and nature but also draw upon her childhood memories in her native village. I will present four portraits of the writer: the ‘Portrait of the Family ’, the ‘Portrait of the Woman’, the ‘Portrait of the Poet’ and finally, the ‘Portrait of the Traveller’. With these portraits, I intend to prevent Anna Senyé’s poems from being forgotten and thus attempt to reintegrate her as a part of the genealogy of Catalan female writers.
2010-09-09
Senyé, Anna -- Crítica i interpretació
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (">http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
248 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Anna_Sene_poeta_high.pdf 44.39 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters