Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/3516

Fundació Pegaso a el Palacio del Automóvil, Barcelona
Casanovas Matheu, Ramon
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Projectes Arquitectònics; Masip Bosch, Enric
El projecte té com a objectiu la transformació de l'espai urbà existent (el carrer Calàbria i els jardins dels Tres Tombs) i l'edifici preexistent. L'estratègia projectada per l'espai urbà és crear un passeig al nau passatge obert que tingui continuïtat fins al carrer Manso marcant I'entrada al Museu, a la mateixa cota. Al mig del pati de l'interior de l'illa hi tenim dos nivells connectats entre ells mitjançant dues rampes i uns murs que formen unes grades per aprofitar el màxim de superfície de la plaça. El nivell intermedi es manté per no alterar l'accés dels edificis existents (la guarderia i l'edifici de l'Ajuntament i el nivell inferior es troba a la mateixa cota que ta planta -1 del projecte per tenir un fàcil accés a la cafeteria, la possibilitat de tenir una sortida d'emergència i una gran permeabilitat visual entre el dins i el fora. La plaça dóna al vianant la possibilitat de gaudir del Museu sense accedir-hi com a visitant El Museu està limitat per la parcel•la del "Palacio del Automóvil" i pel seu gàlib màxim. L'intenció del projecte és aprofitar el màxim les preexistències, bàsicament de forjats, i per tant, els nivells de l'edifici existent L'accés rodat, de servei, es produeix pel carrer Calàbria i pel nou passatge obert per comunicar amb els Jardins dels Tres Tombs per una major comoditat i eficiència i per la distribució del programa. L'accés del públic es produeix pels Jardins dels Tres Tombs, per tant, pel centre de la parcel•la de projecte, com si fos una extensió del recorregut peatonal pel pati interior de l'illa. Aquest accés crea un hall d'entrada que simbolitza el punt neuràlgic, de trobada i de pas obligat pels visitants del Museu. Des d'aquest hall es produeixen tots els accessos verticals que el visitant utilitzarà per gaudir dels serveis i exposicions del Museu. El museu es planteja amb un recorregut obert al visitant. És aquest el que crea la seva pròpia visita per aquest, donant ta possibilitat d'ignorar certs espais expositius o activitats, o de repetir parts de la visita que li hagin cridat més l'atenció El museu està projectat perquè cada espai sigui singular i el visitant experimenti sensacions i visuals diferents a cada punt del recorregut.
Àrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d’edificis
Museum architecture
Buildings -- Remodeling for other use
Museus -- Edificis
Conversió d'edificis
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem