Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/2099.1/9499

Estudi de la gestió dels components d'un automòbil a la finalització de la seva vida útil;
Estudi de la gestió dels components d'un VFU
Piqué Miserachs, Marc
Amante García, Beatriz
L‟objecte d‟aquest projecte és realitzar un estudi de la gestió actual dels residus generats per un vehicle a la finalització de la seva vida útil, amb l‟objectiu d‟arribar a la detecció de problemes en dita gestió, tot realitzar un estat de l‟art del reciclatge ens els aspectes deficients per tal de poder proposar millores i facilitar les recerques de futurs projectes.
L‟estudi que es desenvolupa a continuació té l‟objectiu d‟analitzar els sectors i processos de reciclatge dels residus generats per un vehicle a la finalització de la seva vida útil, per tal de detectar possibles problemes existents en l‟actualitat i realitzar un estat de l‟art del reciclatge en les mancances detectades. Aquest estudi es realitza, en definitiva, analitzant el sector automobilístic i del reciclatge actual, coneixent l‟aplicació de la Directiva Europea 2000/53 a l‟Estat Espanyol i repassant els processos de reciclatge dels diferents components d‟un vehicle. Mitjançant les mancances detectades en dits processos, es realitza un estat de l‟art del reciclatge dels plàstics utilitzats en automoció, de la recuperació del residus de fragmentadora, així com una especificació de les característiques de les noves bateries que es comencen a utilitzar en la nova tipologia de vehicle, per tal de resoldre o facilitar nous estudis posteriors.
El estudio que se desarrolla a continuación tiene el objetivo de analizar los sectores y procesos de reciclaje de los residuos generados por un vehículo a la finalización de su vida útil, para detectar posibles problemas existentes en la actualidad y realizar un estado del arte del reciclaje en las carencias detectadas. Este estudio se realiza, en definitiva, analizando el sector automovilístico y del reciclaje actual, conociendo la aplicación de la Directiva Europea 2000/53 en el Estado Español y repasando los procesos de reciclaje de los diferentes componentes de un vehículo. Mediante las carencias detectadas en dichos procesos, se realiza un estado del arte del reciclaje de los plásticos utilizados en automoción, de la recuperación de los residuos de fragmentadora, así como una especificación de las características de las nuevas baterías que se empiezan a utilizar en la nueva tipología de vehículo, para resolver o facilitar nuevos estudios posteriores.
This study is developed to analyze industries and recycling processes of waste generated by an end-of-life vehicle, to detect possible problems existing today and make a state of the art of recycling the shortcomings detected. This study is done analyzing the current automotive recycling and, knowing the implementation of European Directive 2000/53 in Spain and sifting through recycling processes of different components of a vehicle. Using fingers deficiencies detected in processes, it performs a state of the art of recycling of plastics used in automotive, recovery of waste shredder and a specification of the characteristics of the new batteries that are beginning to use the new type of vehicle to resolve or facilitate further studies thereafter.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria mecànica::Disseny i construcció de vehicles::Automòbils
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria mecànica::Impacte ambiental
Àrees temàtiques de la UPC::Desenvolupament humà i sostenible::Política i gestió ambiental::Gestió de residus
Automobiles--Equipement and supplies--Recycling
Automobile industry and trade--Wastes
Automòbils -- Equip i accessoris -- Reciclatge
Automòbils -- Indústria i comerç -- Residus
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document

Documents relacionats

Altres documents del mateix autor/a

Amante García, Beatriz; Lacayo Vidal, Alex; Piqué Miserachs, Marc; López Grimau, Víctor
Anglada Galan, Axel; Blasco Romeu, Fernando; Lacayo Vidal, Alex; Murcia Comas, Rosa; Piqué Miserachs, Marc; Raventós Ramon, Eva; Amante García, Beatriz; Fradera Tejedor, Neus
Amante García, Beatriz; Lacayo Vidal, Alex; Piqué Miserachs, Marc; Oliver del Olmo, Sonia; Ponsa Asensio, Pere; Vilanova, Ramón