To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/1261

Gestió integral de RRHH basada en competències
Arpi Soler, María José
Universitat Oberta de Catalunya
El projecte ha consistit en el disseny d'un sistema de gestió de recursos humans basat en competències. En concret, el projecte s'ha realitzat a l'empresa on treballo en l'actualitat, i s'ha basat en la descripció de les funcions i competències necessàries per a cadascuna de les professions de l'organització, la definició d'aquestes competències i les conductes associades al seu acompliment i l'establiment d'un sistema d'avaluació d'aquestes competències.
El proyecto ha consistido en el diseño de un sistema de gestión de recursos humanos basado en competencias. En concreto, el proyecto se ha realizado en la empresa en la que trabajo en la actualidad, y se ha basado en la descripción de las funciones y competencias necesarias para cada una de las profesiones de la organización, la definición de estas competencias y las conductas asociadas a su cumplimiento y el establecimiento de un sistema de evaluación de estas competencias.
This project consists of the design of a human resources management system based on competences. More specifically, the project was carried out in the company in which I currently work, and is based on the description of the functions of competences required for each profession within the organization, the definition of these competences and associated behaviors and establishment of an evaluation system for these competences.
2010-06-10
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters