To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/934

Refacció d'Ontologies : creació d'un plugin per a Protégé
Serra i Puig, Jordi
El projecte centra els seus esforços en la darrera activitat: el refactoring d'ontologies. En concret, les expressades en OWL, el llenguatge per a ontologies pensat pel W3C. El resultat final del projecte ha estat la implementació en Java d'un plugin per a Protégé que permet l'execució d'operacions de refactoring sobre ontologies OWL. Part principal del plugin és un framework que ofereix el marc d'execució per a les operacions implementades i permet incorporar noves operacions sense haver-lo de modificar.
El proyecto centra sus esfuerzos en la última actividad: el refactoring de ontologías. En concreto, las expresadas en OWL, el lenguaje para ontologías pensado por el W3C. El resultado final del proyecto ha sido la implementación en Java de un plugin para protegida que permite la ejecución de operaciones de refactoring sobre ontologías OWL. Parte principal del plugin es un framework que ofrece el marco de ejecución para las operaciones implementadas y permite incorporar nuevas operaciones sin haber-lo de modificar.
The project focuses its efforts on the latest activity: refactoring of ontologies. Specifically, those expressed in OWL, the ontologies language designed for W3C. The end result of the project was implementation in Java of a plugin for Protégé that allows execution of refactoring operations on OWL ontologies. A main part of the plugin is a framework that offers the execution framework for implemented operations and allows new operations to be incorporated without having to be modified.
2010-06-10
Electronic data processing
Application software -- Development
Informàtica
Programari d'aplicació -- Desenvolupament
Informática
Software de aplicación -- Desarrollo
Es garanteix permís per a copiar i distribuir aquest document segons els termes de la GNU General Public License, Version 2 o qualsevol de posterior publicada per la Free Software Foundation, sense seccions invariants ni textos de coberta anterior o posterior.
http://www.gnu.org/licenses/gpl.html.
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

 

Coordination

 

Supporters