To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/4469

Desenvolupament d'un entorn pel processat de dades oceanogràfiques
Poch Azorín, Miquel
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions; Quesada López, Rubén; Fernández Aymerich, Ismael
Aquest projecte es realitza amb col·laboració amb la Unitat de Tecnologia Marina (UTM-CSIC). L'objectiu d'aquest treball es el desenvolupament d'un entorn per al processat i visualitzat de dades Oceanogràfiques. Les funcions bàsiques a implementar seran les següents: - Modul de conversió de dades RAW a format NETCDF. - Modul de visualització de les dades NETCDF. - Modul de processat de dades (equacions d'estat). Per la implementació de les funcions es proposa treballar amb el llenguatge de programació python i amb format de dades estandaritzat NETCDF.
El present projecte sorgeix a partir d'un sistema en funcionament que analitza dades oceanogràfiques d'alta resolució, a partir de les quals, es pot estudiar els processos biològics que es produeixen a petita escala en entorns aquàtics com són els oceans, llacs i estancs. En concret, es centra en la part de programari, que s'encarrega del processat de dades que han estat adquirides amb el corresponent equip de mesura. Aquest bloc, està desenvolupat sobre plataforma propietària Matlab, el que suposa una de les seves limitacions. Com a alternativa per eliminar aquesta i d'altres mancances, com són l'ús d'un format de dades no estàndard i els coneixements mínims que es necessiten per poder interaccionar amb els codis fins ara emprats, la nova proposta passa pel desenvolupament d'una nova solució de software que pretén englobar les funcions inicials, introduir millores tècniques i facilitar l'ús i l'intercanvi de dades dins de la comunitat científica. Amb aquest objectius fixats, s'han creat les bases del estudi utilitzant els avantatges oferts per la comunitat del codi obert, utilitzant així el llenguatge de programació Python i estandarditzant les dades a un format comunament adoptat com es el netCDF. El resultat final es veu reflectit en un entorn gràfic modulable i ampliable, dissenyat per l'acceptació de diferents paquets de processat de dades.
Àrees temàtiques de la UPC::Informàtica::Llenguatges de programació::Phyton
Àrees temàtiques de la UPC::Informàtica::Programació
MATLAB
Python (Computer program language)
NETCDF
Python
Oceanografia
Processat
CTD
Processament de dades
Matlab (Programes d'ordinador)
Python (Llenguatge de programació)
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters