To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/1182

Entre el Gulag y el supermercado : en busca de Alexander Zinoviev
Barquero Soriano, Àngel
Universitat Oberta de Catalunya; Vallverdú Vallverdú, Jaume; Garcés Mascareñas, Marina
Aquest treball, que còpia en part el títol del llibre de Symons, intenta configurar-se també sobre un doble plànol expositiu. El priemr pla el primer objectiu-, es el més obvi: oferir un panorama del contingut de les principals obres d'un autor, Alexander Zinoviev, i tractar de contextualitzar-les (efectuant per allò incursions al pensament d'altres autors - a mode de breus razzies predatòries). Però el treball aspira a incloure una segona trama: l'intent d'observar una trajectòria intel·lectual determinada -en aquest cas, la de Zinoviev- de d'una certa distància i esbrinar si pot extreure's alguna lliçó no ja de les teories que l'autor va consignar per escrit, sinó de l'actitud existencial i intel·lectual amb la que un individu es va enfrontar als cataclismes produïts pels successius derrumbaments i encumbraments de les grans ideologies de la seva època.
Este trabajo, que copia en parte el título del libro de Symons, intenta configurarse también sobre un doble plano expositivo. El primer plano el primer objetivo-, es el más obvio: Ofrecer un somero panorama del contenido de las principales obras de un autor, Alexander Zinoviev, y tratar de contextualizarlas (efectuando para ello incursiones en el pensamiento de otros autores ? a modo de breves razzias predatorias). Pero el trabajo aspira a incluir una segunda trama: El intento de observar una trayectoria intelectual determinada ?en este caso, la de Zinoviev- desde una cierta distancia y averiguar si puede extraerse alguna lección no ya de las teorías que el autor consignó por escrito, sino de la actitud existencial e intelectual con la que un individuo se enfrentó a los cataclismos producidos por los sucesivos derrumbes y encumbramientos de las grandes ideologías de su época.
This study, which in part copies the title of Symons' book, also attempts to shape itself on a dual expository level. The first level- the first objective- is the most obvious: To offer a summary panorama of the content of the main works by the author Alexander Zinoviev, and contextualize them (by executing incursions in the manner of brief predatory raids on the thoughts of other authors). The study, though, aspires to include a second plot: The intent to observe a specific intellectual trajectory, in this case that of Zinoviev, from a certain distance and find out whether we can extract a lesson not necessarily from the theories that the author records in writing, but from the existential and intellectual attitude with which an individual confronts the cataclysms caused by the successive collapses and exaltations of the important ideologies of his age.
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Bachelor Thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters