To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/1141

Els cócs : Una senya d'identitat a la Terra Alta
Meix Boira, Maria Loreto
Universitat Oberta de Catalunya
He organitzat aquest escrit de la manera següent: començo amb una visió general de l'entorn social i econòmic de la comarca, faig esment de breus aspectes lingüístics dels mots, continuo amb un breu repàs de la literatura culinària, principalment a Catalunya, i amb una breu visió històrica, continuo amb el món del pa i de la pastisseria i acabo amb la visió més lúdica dels cócs: el moment de consumir-los. Finalment entro en l'exposició de les receptes més genuïnes dels cócs terraltins, mirant que quedi tot ben clar, gràcies a la informació desinteressada de les persones a qui he consultat, i les comparo amb altres de semblants que trobem en antics manuscrits medievals. Per acabar, mostro quines conclusions podem extreure sobre els cócs i els dolços de la Terra Alta, vinculades bàsicament amb el seu origen i la seva continuïtat fins als nostres dies.
He organizado este escrito del siguiente modo: empiezo con una visión general del entorno social y económico de la comarca, comento breves aspectos lingüísticos de las palabras, continuo con un breve repaso de la literatura culinaria, en Cataluña principalmente, sigo con una breve visión histórica, para continuar con el mundo del pan y de la pastelería y acabo con la visión más lúdica de las tortas: el momento de consumirlas. Finalmente entro en la exposición de las recetas más genuinas de las tortas terraltinas, intentando que quede todo muy claro, gracias a la información desinteresada de las personas a quién he consultado, y las comparo con otras semejantes que encontramos en antiguos manuscritos medievales. Para acabar, muestro a qué conclusiones podemos llegar sobre las tortas y los dulces de la Terra Alta, vinculadas básicamente con su origen y su continuidad hasta nuestros días.
This is how I have organized this written assignment: I start with an overview of the social and economic environment of the region; I next mention briefly linguistic aspects of some terms; I continue with a brief review of culinary literature, mainly in Catalonia, and a brief historical description of it; I next deal with the world of bread and confectionery; and I end with the more ludic vision of pastries: that of eating them! The final part of the essay displays some of the most genuine pastry recipes from the Terra Alta, making sure that everything is neatly described thanks to the disinterested information provided by people I consulted with, and I compare these recipes with other more ancient ones found in medieval manuscripts. To close the dissertation, I show the conclusions that can be drawn from the pastries and other sweets from Terra Alta, basically linked to their origin and continuity to date.
2010-06-10
Catalan cooking
Catalonia
Tradition
Cuina catalana
Catalunya
Tradició
Cocina catalana
Cataluña
Tradición
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters