Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/63160

Les preferències dels usuaris estudiants per les prestacions dels OPACs de pròxima generació
Student user preferences for features of next-generation OPACs: A case study of University of Sheffield international students
Tam, Winnie; Cox, Andrew M.; Bussey, Andy
Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya; Moré, Laura
L'objectiu d'aquest article és identificar les prestacions preferides pels usuaris estudiants internacionals per als OPACs de pròxima generació. La metodologia seguida va ser entrevistar el juliol de 2008 setze estudiants internacionals de la University of Sheffield per explorar les seves preferències entre les prestacions potencials en els OPACs de pròxima generació. Es va utilitzar un esquema d'entrevista semi-estructurat amb imatges de simulacions de pantalles. Els resultats de les entrevistes van concordar àmpliament amb els estudis previs. En general, els estudiants esperen que les prestacions dels OPACs de pròxima generació els estalviin temps, siguin fàcils d'utilitzar i que siguin rellevants per a la seva cerca. Aquest estudi va descobrir que els usuaris prefereixen les prestacions de recomanació i les prestacions que proporcionen una millor navegació entre els resultats de cerca. No obstant això, les prestacions Web 2.0, com ara els agregadors i les prestacions que implicaven la participació dels usuaris es trobaven entre les menys populars.
06-2010
02 - Biblioteconomia. Documentació
Usuaris de biblioteques
OPAC
Estudiants
Biblioteques universitàries -- Regne Unit
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
27 p.
Artículo
Traduccions del CBUC;45
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Traduccio45.pdf 1.365 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados