Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/3968

Incidència de les variables metereològiques en la producció vitinícola en les denominacions d'origen de la demarcació territorial de Barcelona
Aranda Payés, Alejandro
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia; Cañameras Riba, Núria
El cultiu de la vinya en quan a rendiment, qualitat del vi ja elaborat i duració dels diferents estats fenològics depèn molt de les condicions meteorològiques característiques per cada zona. Es van realitzar bàsicament quatre investigacions: la primera a partir de la duració dels estats fenològics per tres varietats Xarel•lo, Chardonnay i Merlot en la comarca de l’Alt Penedès. Una segona tenint en compte dues variables meteorològiques: la temperatura i la precipitació en funció del rendiment per tres comarques: l’Alt Penedès (D.O. Penedès), el Bages (D.O. Pla de Bages), i el Maresme (D.O. Alella). En la tercera s’avalua les variables meteorològiques observades anteriorment però comparant amb la qualitat del vi obtinguda per cada D.O. Una darrera on es compara la integral tèrmica activa i el règim de precipitacions durant el cicle productiu del cultiu a Vilafranca del Penedès. Els resultats obtinguts van ser evidents en alguns casos estudiats de que la meteorologia influeix en el desenvolupament del cultiu de la vinya tant en el rendiment i qualitat, com en la duració dels estats fenològics. Sobre tot depenent en quina època de l’any es produeixen les precipitacions ja que al mateix temps varia la temperatura provocant una variació dels factors indicats anteriorment.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Agricultura::Viticultura
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem