To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/3809

Gestión de la producción en el sector aeroespacial, diseño e implementación.
Lerena Molina, Alberto
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Arquitectura de Computadors; Mier Comunicaciones; Meseguer Pallarès, Roc; Caballero Fernández, Marc
La primera part del projecte serà la identificació de les necessitats informàtiques (Hardware i Software) per a la implantació d'un entorn virtual controlat que permeti la instal•lació de les eines informàtiques resultants del projecte. Un cop implementat l'entorn, el següent pas serà la definició de les necessitats. La indústria aerospacial imposa uns forts requisits de traçabilitat i control de la qualitat en les activitats de producció i test dels equips electrònics que es fabriquen per a la seva posterior instal•lació en satèl•lits; això inclou control d'activitats, de stocks, de no conformitats, d'inspeccions, de resultats, … actualment aquest control es fa de forma manual mitjançant documents "sobre paper". L'objectiu del projecte serà proporcionar una eina informàtica que permeti controlar tots aquest aspectes de forma virtual i evitar, així, el volum de paper que es genera actualment. Cal tenir en compte, però, que l'aplicació resultant caldrà que sigui prou robusta com per ser acceptada pels departaments de qualitat de l'Agencia Espacial Europea (ESA) i, per tant, complir amb tots els requisits que se'ns imposin durant el disseny de la mateixa. Un exemple d'aquest requisits seria el de garantir la capacitat d'identificació i control de permisos de la persona que està actuant sobre la informació en xarxa.
Este documento describe el desarrollo del Proyecto de Fin de Carrera realizado en la empresa Mier Comunicaciones S.A. El objetivo de este proyecto es el diseño y la implementación de una herramienta informática que nos permita gestionar y controlar los recursos y procesos vinculados a la producción de equipos para la industria aeroespacial. Las principales tareas llevadas a cabo y que recoge este documento son el análisis y especificación de requerimientos del sistema, el diseño de la arquitectura, la elección de las tecnologías a utilizar y la posterior implementación del diseño. Al finalizar el proyecto hemos obtenido una herramienta fiable y que cumple todos los requerimientos especificados, cumpliendo así con los objetivos fijados.
Àrees temàtiques de la UPC::Aeronàutica
Àrees temàtiques de la UPC::Economia i organització d'empreses::Direcció d’operacions::Sistemes productius
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters