Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/3675

Inspecció ultrasònica de cordons de soldadura en elements metàl·lics estructurals
Coll i Tarrés, Ramon
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal•lúrgica; Camps i Carreras, F. Xavier (Francesc Xavier)
L’objectiu d’aquest projecte és la confecció d’una base referencial per a la inspecció ultrasònica de cordons de soldadura en elements estructurals metàl·lics. Per la correcta interpretació dels resultats és imprescindible disposar de coneixements en els camps del model de superfície industrial, tipologies i procediments de soldadura, principis bàsics dels ultrasons, i l’aplicació pràctica d’aquests en el camp de la inspecció ultrasònica de defectes. Tots aquests temes són explicats de forma clara i concisa en el present projecte. La inspecció no destructiva per reflexió d’ones ultrasòniques per defectes utilitzada és el mètode de l’eco-pulsant. Aplicat a diverses provetes que simulen els possibles defectes de soldadura s’ha confeccionat de forma experimental la base de referència per a la inspecció ultrasònica de cordons de soldadura en elements estructurals metàl·lics. Aquesta base ha estat aplicada a la inspecció d’un cas real soldadura real i se n’ha corroborat la seva validesa. La base referencial objecte d’aquest projecte permet una fàcil interpretació de forma visual dels resultats de la inspecció ultrasònica d’un cordó de soldadura. Facilitant a l’inspector la detecció de la presència de defectes i en cas de ser necessari identificar-ne la tipologia. La comparació visual dels ecogrames obtinguts en la inspecció utrasònica del cordó de soldadura amb els ecogrames patró de la base de referència permet la detecció del defecte i la identificació de la tipologia d’aquest.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria dels materials
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria dels materials::Assaig de materials::Assaigs estructurals
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem