L'energia solar fotovoltaica com una alternativa en els espais urbans
Bosque Garcia, Sergi
Domingo Marín, Núria
Puig i Boix, Josep, 1947-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 110 p.
Resum: Estudi realitzat per avaluar la possibilitat i viabilitat d'instal·lació de panells solar fotovoltaics als terrats de les comunitats de veïns del Districte de l'Eixample de Barcelona. La seva finalitat és conscienciar a la població sobre la problemàtica actual del canvi climàtic fent ús de la ciutat com a element clau per a fomentar l'estalvi de consum energètic i la reducció d'emissions de diòxid de carboni (CO2). Els resultats obtinguts ens donen un valor aproximat de la superfície i potència necessària pels habitants de la ciutat de Barcelona i Catalunya, per tal de cobrir el seu consum d'electricitat d'ús domèstic amb energia solar fotovoltaica, així com una comparativa amb els resultats obtinguts en el Districte de l'Eixample en les dimensions: socio-econòmica, mediambiental i política.
Resum: Estudio realizado para poder valorar la posibilidad y viabilidad de instalación de paneles solares fotovoltaicos en las azoteas de las comunidades de vecinos del "Districte de l'Eixample" de Barcelona. Su finalidad es la de concienciar a la población sobre la problemática actual del cambio climático haciendo uso de la ciudad como elemento clave para fomentar el ahorro energético y la reducción de las emisiones de dióxido de carbono (CO2). Los resultados obtenidos nos ofrecen un valor aproximado de la superficie i potencia necesaria para poder cubrir el consumo de electricidad de uso doméstico de los habitantes de Barcelona y Cataluña con energía solar fotovoltaica, así como una comparativa con los resultados obtenidos en el "Districte de l'Eixample" en las dimensiones: socio-económica, medioambiental i política.
Resum: The present report is a study about the possibility and viability of installing photovoltaic panels at the roof of neighbourhood buildings in the "Districte de l'Eixample" of Barcelona. Its purpose is to raise awareness among the population about the actual problem of climate change, having the cities as a key element to encourage energy saving and reducing emissions of carbon dioxide (CO2). The results show an approximate value of surface and power needed to satisfy the household energy consumption for the inhabitants in Barcelona and Catalonia with solar energy. The results also show a comparative in the "Districte de l'Eixample" in its three main dimensions: socio-economic, enviromental and politic.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Energia solar fotovoltaica ; Barcelona (Catalunya) ; Consum d'energia ; Aspectes ambientals



Projecte
110 p, 1.8 MB

10 p, 85.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir