Sistema adaptativo para la predicción de incendios forestales basado en estrategias estadístico-evolutivas
Rodríguez Aseretto, Roque Darío
Cortés Fité, Ana, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 85 p.
Resum: Es proposa mètodes per a millorar la qualitat de predicció d'Incendis forestals per mitjà de combinació d'estratègies basades en guia de dades. Els simuladors de foc són implementacions de models físics i matemàtics que són abstraccions de la realitat i per a funcionar necessiten paràmetres difícils de mesurar i/o amb un comportament dinàmic en el temps. Utilitzant Còmput d'Altes Prestacions apliquem algorismes evolutius reduint l'espai de cerca dels valors que posteriorment s'integren en un conjunt de possibilitats. Els resultats presenten adaptació al canvi de condicions de l'incendi que serveix de base per a generar una aplicación de temps real.
Resum: Se propone métodos para mejorar la calidad de predicción de Incendios forestales por medio de combinación de estrategias basadas en guía de datos. Los simuladores de fuego son implementaciones de modelos físicos y matemáticos que son abstracciones de la realidad y para funcionar necesitan parámetros difíciles de medir y/o con un comportamiento dinámico en el tiempo. Utilizando Cómputo de Altas Prestaciones aplicamos algoritmo evolutivo reduciendo el espacio de búsqueda de los valores que posteriormente se integra en un conjunto de posibilidades. Los resultados presentan adaptación al cambio de condiciones del incendio que sienta base para generar una aplicación tiempo real.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Incendis forestals ; Prevenció i control ; Simulació per ordinador



85 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-14, darrera modificació el 2022-08-22



   Favorit i Compartir