To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2445/12093

Filó d'Alexandria i el seu De opificio mundi (LIII-LXI): tot copsant les claus de la misogínia grega i occidental en un text jueu platonitzant.
Gilabert Barberà, Pau
Universitat de Barcelona
L'objectiu d'aquest article és mostrar la secular tradició misògina occidental des dels seus orígens a Grècia tot analitzant un text de l'intèrpret al·legoric de la Bíblia Filó d'Alexandria, el De opificio mundi, al qual aplica una lectura fortament platonitzant. L'anàlisi acurada dels capítols dedicats a la creació divina de la dona i les seves conseqüències mostra fins a quin punt no és possible entendre aquest text sense tenir en compte una tradició filosòfica grega ja aleshores secular.
Podeu consultar la versió en castellà a: http://hdl.handle.net/2445/12094 ; i en anglès a: http://hdl.handle.net/2445/12095
Versió de l'article anteriorment publicat a: Anuari de filologia. Secció D, Studia graeca et latina. Vol. XIII, núm. 1 (1990), p. 55-84, amb el títol "`¿ Però la dona ho esguerrà tot¿. El De opificio mundi de Filó d¿Alexandria(LIII-LXI), o els fonaments grecs d¿una fita en la història de la misogínia occidental"
2010-05-04
Tradició clàssica
Filó, d'Alexandria, ca. 30 aC-ca. 50 dC. De opificio mundi
Misogínia
Estudis de gènere
Feminisme
Al·legoria
Filosofia grega
Platonisme
Classical tradition
Philo, of Alexandria. De opificio mundi
Misogyni
Gender Studies
Feminism
Allegory
Greek philosophy
Platonism
cc-by-nc-nd, (c) Gilabert, 2008
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Working Paper
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters