Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/47991

Fabricació i anàlisi del biodièsel
Ribas Muñoz, Eduard; Ros Bosch, Carles
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Serra Bech, Joaquim
La producció de biodièsel a partir d'olis de cuina utilitzats, amb l'objectiu de transformar un residu en un producte amb valor comercial i ambiental, és més net que els combustibles fòssils i contribueix a disminuir el gran consum de petroli que estem fent. En una primera part teòrica s’ha realitzat un treball de recerca d' informació del biodièsel per saber si és un bon combustible i si podria ser un possible substitut dels combustibles fòssils. En quant a la part pràctica l'objectiu principal ha estat fabricar el biodièsel . Les matèries primeres són oli de gira-sol i oli de cuina utilitzat, per tal de comparar les seves qualitats. S’ha arribat a la conclusió que presenten característiques molt semblants. Després de fer les anàlisis físico-químics de qualitat vam fer una mescla dels dos biodièsels fabricats, i el vam provar en un motor Dièsel per comprovar si funciona correctament i fer una comparació dels gasos emesos pel nostre combustible amb els emesos pel gasoil comercial. El resultat va ser molt positiu ja que el motor va funcionar correctament, i la comparació de gasos va sortir tal i com esperàvem ja que les quantitats de diòxid i monòxid de carboni emeses eren menors que en el gasoil.
This research work was focused on converting waste vegetable oils into biodiesel fuel, based on a methyl transesterification reaction. Furthermore an extensive bibliographic research about the suitability of biodiesel compared with fossil fuels was done, since biodiesel fuels have proved to be more environment-friendly than the fossil ones. Two starting materials were used to synthesize biodiesel, sunflower oil and used fry oil. In order to compare the quality of both bio fuels, several chemical/physical analyses were undertaken, for example: gas chromatography, determination of viscosity and flash point,? According to the results, both synthesized biodiesel fuels appeared to be very similar. Finally, a mixture of both bio fuels was used in a standard diesel engine with success. An appreciable reduction of carbon dioxide (CO2) and carbon monoxide (CO) emission was observed by consuming the mixture of the synthesized biodiesel instead of a commercial one. In summary, waste vegetable oil was successfully converted into a product with a greater commercial and environmental value than before.
2010-04-08
504 - Ciències del medi ambient
Biodièsel
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
56 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ336
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PJ_20090033601.pdf 1.949 MB PDF Treball principal
PJ_20090033602.pdf 1.120 MB PDF Annexos

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters