Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/8628

Centre d'arts digitals a Barcelona
Aràjol Alet, Albert
El present projecte té per objecte la proposta de construcció del nou CAD “centre d’arts digitals” POBLENOU de Barcelona. El programa de necessitats del projecte correspon a una escola de música amb 3 aules d’assaig i dependències d’espais comuns vinculats al centre. A la vegada hi ha projectat un Auditori per a possibles actuacions de la mateixa escola i/o concerts o altres actuacions dependents o no de l’escola. També apareix una altra peça important en el conjunt del projecte que correspon a una zona de canvis dels artistes que puguin actuar a l’Auditori en concret. Actualment, al solar objecte del projecte no hi ha cap edifici existent amb la qual cosa ens estalviem un enderroc previ. El solar, degut a la configuració actual, presenta en aquests moments dues plataformes a diferents nivells (per concretar). Es desconeix el tipus de sòl de la parcel•la, per mancança d’estudi geotècnic amb la qual cosa el projecte s’inicia a un tipus de fonamentació segons edificacions de la zona. Es cert que la proximitat del mar a la zona del Poblenou, fa que el nivell freàtic sigui pròxim a la cota d’excavació amb la qual cosa es planteja una pilotatge a la peça més important del conjunt del projecte. Amb la construcció del nou edifici es pretén donar resposta a les necessitats actuals d’un centre d’educació musical (aules, sala polivalent, sales de reunions, conferències, bar-cafeteria etc.) així com preveure el futur creixement en el nombre d’alumnes del centre. Emplaçament El solar es troba a la cantonada entre els carrers Bilbao i carrer del Marroc. Es tracta d’un solar de 4.450 m2 amb forma trapezoïdal que mostra poques irregularitats en els desnivells. Està format bàsicament per una plataforma semi enterrada respecte al nivell del carrer uns 2,70 metres i que el projecte preveu recréixer fins a cota de carrer. El solar està limitat per dos carrers i una mena de passatge a la part posterior de la parcel•la que confronta amb Can Ricard. A l’escola i l’Auditori s’hi accedeix pel carrer del Marroc just des de la cantonada de la Diagonal i també des de l’interior d’illa o plaça interior del projecte. Idea de projecte Can Ricard es un recinte fabril que data de mitjans del segle XIX, anterior al pla cerdà de l’Eixample i que ara apareix com a premissa dins una trama d’eixample molt marcada. El projecte vol aconseguir incorporar un nou conjunt arquitectònic per acollir una escola de música, un auditori i un espai interior d’illa configurat com a petita plaça pública. Els edificis s’endrecen alineats als corresponents vials del C/ Bilbao i del C/ Marroc, deixant un conjunt edificat totalment permeable a l’espai interior d’illa. El projecte vol aconseguir donar façana als carrers esmentats i també donar façana al context fabril de can Ricard, espai immediat des de la plaça interior generada en el projecte. Els edificis de l’escola i zona de canvis dels artistes es composen d’un cos baix a nivell de carrer, i planta alta . L’auditori creix envers aquests dos edificis guanyant l’alçada que ell mateix necessita i ressaltant-se com a fita en el conjunt del projecte. Per acabar una peça en planta baixa formarà el “hall” de connexió i accés a tot el conjunt del projecte.
Àrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis
Art centers
Conservatories of music
Centres d'art
Conservatoris de música -- Edificis
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem