Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/4644

La revegetació en el control biològic de plagues
Alomar Kurz, Òscar
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
Una de les estratègies de control de les plagues d’insectes que s’estan imposant actualment és l’aplicació de programes de control integrat. Es basa a aprofitar totes les eines de control de plagues disponibles per aconseguir mantenir les poblacions d’insectes per davall d’un llindar determinat de danys. Entre les tècniques que s’utilitzen hi ha les mesures culturals, el control biològic i el control químic mitjançant insecticides específics. El control biològic es fonamenta en la utilització d’enemics naturals dels insectes plaga per controlar- ne les poblacions. Els enemics naturals poden ser parasitoides, depredadors i patògens. El control biològic pot basar-se tant en la inoculació d’enemics naturals exòtics o autòctons com en la conservació i/o augment d’enemics naturals presents en el medi. Per al control biològic de plagues en cultius hortícoles a l’àrea mediterrània s’està utilitzant majoritàriament la conservació i l’augment d’enemics naturals.
1999-10
Plagues -- Control biològic
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l'IRTA i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
2 p.
Article
         

Full text files in this document

Files Size Format
Revegetacio_control_plagues.pdf 242.0 KB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Arnó i Pujol, Judit; Gabarra i Ambert, Rosa; Ariño Armengol, Jordi; Matas, M.; Alomar Kurz, Òscar; Riudavets Muñoz, Jordi; Roig Simon, Job
Goula Goula, Marta; Alomar Kurz, Òscar; Castañé Fernández, Cristina
 

Coordination

 

Supporters