Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10230/4514

Marcatge estructural i morfosintàctic del Corpus Tècnic amb l'estàndard SGML
Vivaldi, Jordi; DeYzaguirre, Ll.; Solé, X.; Cabré Castellví, M. Teresa
L'edició de textos fent ús de mitjans informàtics ha comportat avantatges i inconvenients. Mentre que ha fet molt accessible l'edició acurada de textos també ha provocat tot un seguit de problemes, un del quals és la dificultat de compartir recursos.Per altra banda, la lingüística necessita emprar corpus voluminosos per conèixer amb més precisió i fonament el comportament real del llenguatge. És evident que l'obtenció i consegüent preparació d'un corpus per a la seva explotació esdevé un procés costós en temps i recursos, motiu pel qual és força atractiu i gairebé necessari compartir aquest material de recerca amb altres organitzacions. En aquest treball s'examinen les diferents propostes d'aplicació de l'estàndard SGML (Standard Generalized Markup Language) en la constitució de corpus textuals per a la recerca lingüística, amb èmfasi especial en les solucions proposades a l'Institut Universitari de Lingüística Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra.
1996
SGML (Llenguatge de marques)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l’autor original, la universitat i el departament i no se’n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.1/es/)
Documento de trabajo
Universitat Pompeu Fabra. Institut Universitari de Lingüística Aplicada
         

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Morel Santasusagna, Jordi; Torner, Sergi; Vivaldi, Jordi; Cabré Castellví, M. Teresa; Yzaguirre, Lluís de
Feliu, Judit; Vivaldi, Jordi; Cabré Castellví, M. Teresa
Cabré Castellví, M. Teresa; Bach, Carme; Vivaldi, Jordi
Bach, Carme; Saurí Colomer, Roser; Vivaldi, Jordi; Cabré Castellví, M. Teresa