Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/43851

Iconografia de Pèl & Ploma
Campos, Berta; Pinyol, Laura
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Piqué Hernández, Carmen
Treball de recerca realitzat per alumnes d'ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent l'any 2009. Aquesta recerca ha consistit en fer una base de dades a partir de la iconografia de la revista modernista ''Pèl&Ploma''. Es tracta de fer un inventari de les il•lustracions que hi surten des de la primera publicació -3 de juny de 1899- fins a la número 76, publicat el 15 de maig de 1901. S’ha fet una fitxa de cadascuna de les imatges on s’hi recull: el nom de l'autor, el títol de l'obra, el número de la revista i la pàgina on apareix, la tècnica utilitzada i un petit comentari. A més, inclou una introducció general sobre la revista i una fitxa bibliogràfica de cada artista que hi participa.
Research project carried out by pupils of secondary education and rewarded with a Prize CIRIT to foster the scientific spirit of the Youth in year 2009. This paperwork is intended to create a database from the iconography (drawings and pictures) reproduced in the modernist magazine ''Pèl&Ploma''. It basically consists in making an inventory of the illustrations which appear from n.1 (2nd June 1899) to n.76 (15th May 1901). It has been written a card of each of the illustrations containing: the name of the author, the title of the painting or drawing, the number of the magazine, as well as the pages on which they appear, the technique used and the comment of each of the works of art together with a reproduction of each one. There is also a general introduction about the magazine and a biographical card of each of the artistic contributors.
21-02-2010
01 - Bibliografia. Catàlegs
76 - Arts gràfiques
Modernisme (Art) -- Catalunya -- Revistes – Il•lustracions
Modernisme (Literatura) -- Catalunya -- Revistes – Il•lustracions
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
71 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ00210
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PJ_20090021001.pdf 13.21 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem