Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/43681

El català, llengua d'oci en els joves
Garcia Gispert, Natàlia
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Sardà i Pons, Maria Mercè
Treball de recerca realitzat per una alumna d'ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit cientí­fic del Jovent l'any 2009. Aquest treball de recerca consisteix en una anàlisi de la llengua catalana en l'àmbit de l'oci en els joves. Fent aquesta anàlisi es pretén arribar a saber quina llengua predomina en l'ús dels joves quan escolten música, llegeixen, miren la televisió, juguen amb els amics, naveguen per internet, etc.,també es vol obtenir resultats fiables per saber la situació de la llengua catalana en l'oci d'aquests joves així com les causes i les variables d'aquesta situació. A partir d'unes 173 enquestes realitzades al curs de 2n de batxillerat de l'IES Antoni de Martí i Franquès, s'ha pogut dur a terme aquest estudi. Per fer aquest treball, en primer lloc es va procedir a la lectura de bibliografia relacionada amb la sociolingüística catalana. Després es va analitzar el concepte d'oci, i es va formular una enquesta que pogués resoldre els objectius. Un cop fetes les 173 enquestes se'n van codificar i tractar els resultats. A partir de les dades es van fer uns gràfics tot analitzant-les i així veure la situació real de la llengua catalana. També es va comparar aquest treball amb un altre estudi anterior realitzat per l'Institut de sociolingüística catalana. I després d'haver parlat sobre la situació de la llengua catlana entre els joves amb diversos experts en el tema se'n van treure unes conclusions.
Research project carried out by a pupil of secondary education and rewarded with a Prize CIRIT to foster the scientific spirit of the Youth in year 2009. This project consists in analysing the use of the Catalan language among youngsters in their leisure-time activities. This analysis intends to find out what language Catalan or Spanish is predominant among youngsters when they listen to music, read, watch television, play with their friends, or surf the net, etc. Apart from knowing the present situation of the usage of the Catalan language among youngsters, this work also seeks to obtain reliable results from the study, as well as the causes and other key variables in this case. A total of 173 A-level students (2nd Batxillerat) have been interviewed at our High School, Martí I Franquès in order to carry out this project.
02-02-2010
Català -- Joves -- Catalunya
Lleure
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
70 p.
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ00168
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
PJ_20090016801.pdf 1.580 MB PDF

Mostra el registre complet del document