Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/43678

Estudi de la successió primària en esculls artificials en un port marítim
Montseny Cuscó, Maria
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Marlès, Josep
Treball de recerca realitzat per una alumna d'ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent l'any 2009. La llum i el temps són factors importants en tots els ecosistemes i especialment en ecosistemes aquàtics, ja que constitueixen variables ambientals que condicionen la seva evolució i equilibri. L’objectiu principal del treball de recerca és estudiar el desenvolupament de les successions primàries all llarg del temps en esculls artificials submergits en un ambient marí i observar les conseqüències de la incidència, directa o no, de la llum en aquests esculls pel que fa al desenvolupament de la successions primàries. Els resultats obtinguts demostren satisfactòriament que la incidència de la llum és un factor determinant en la constitució de les successions primàries en ambients marins. Per altra part, els resultats també demostren que el temps és un factor que actua condicionant la diversitat de les formes de vida que colonitzen aquests medis marins, concretament la diversitat s’incrementa amb el temps.
Research project carried out by a pupil of secondary education and rewarded with a Prize CIRIT to foster the scientific spirit of the Youth in year 2009. Light and time are basic factors in all ecosystems, especially in the aquatic ones as they constitute environmental variables which determine their evolution and balance. The main purpose of this Research Project is to reach to study of development, through the time, of the primary communities in artificial reefs plunged into aquatic environments, and to be able to observe the consequences of the light incidence, either direct or indirectly, on these reefs and so, develop the primary community. Then results show clearly that the light incidence in a decisive factor in the structure of the primary communities in aquatic environments. Besides, the results also show that time is an element which acts conditioning the living diversity in these marines environments, diversity which increases with the time.
02-02-2010
57 - Biologia
Esculls artificials
Successió ecològica
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
41 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ157
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PJ_20090015701.pdf 6.990 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem