Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/43668

Amor i literatura: dos conceptes per a la creació d'una novel·la
Sabaté Gauxachs, Alba
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Meseguer Serret, Josep
Treball de recerca realitzat per una alumna d'ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit cientí­fic del Jovent l'any 2009. L'amor, l'etern tema en el món literari és el protagonista de la temàtica en què se centra el projecte però, des de les primeres mostres literàries fins l'actualitat són infinites les creacions aparegudes. El treball s'ha centrat en algunes que són una digna representació de l'amor literari en cada època i en diverses parts de la literatura universal. Fins aquí un plantejament que no s'alunya de cap model realitzat dins de la temàtica de la literatura comparada. Però per solucionar la manca d'un fil conductor es va crear una novel·la que és la que guia aquest treball. Així es mostra el que una persona pot extreure llegint diverses obres d'amor literari, i no només sobre teories generals, sinó també d'opinions i pròpies emocions que provoca l'experiència de lectura. De la mà d en Marco, un jove veronès, i la seva vella amiga, la bibliotecària Sophie, es guia al lector a través d'un viatge que sorgeix de les primeres mostres d'amor escrit i arriba fins als nostres dies.
Research project carried out by a pupil of secondary education and rewarded with a Prize CIRIT to foster the scientific spirit of the Youth in year 2009. Love, the eternal theme in the literary world, is the star in this project. As from ancient literary proofs until present ones the number of love publications that have appeared is infinite. The work has focused on some that are a worthy representation of the literary love through different times and countries. Up to a point, this idea was not different from other literature projects that had been made. But something was missing and the lack of a connecting thread it was solved creating a novel. In it, it is tried to express what a person learns and thinks after reading love literature: not only general theories, self emotions and personal opinions are also expressed. A young boy from Verona, Marco, and the old library assistant Sophie, guides the reader through a journey which starts in the first proofs of written love and finishes in our present literature.
02-02-2010
82 - Literatura
Amor en la literatura
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
56p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ00115
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PJ200900115.pdf 669.1 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem