Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/43657

Juguem amb la Wii!: telemesura d'acceleracions en 3D : desenvolupament d'un projecte informàtic de codi lliure
Ramon Currius, Roc
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Ubieto Xirgas, Antoni
Treball de recerca realitzat per un alumne d'ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent l'any 2009. Aquest treball de recerca és un projecte sobre el disseny i la creació d’un programa informàtic de codi obert amb l’objectiu de mesurar acceleracions en tres dimensions utilitzant el comandament de la wii, també conegut com a wiimote. Per tant, s'ha creat un programa que es connecta amb el wiimote, en rep les dades, les guarda i les representa per analitzar posteriorment diversos tipus de moviments i les seves acceleracions. Per tal de fer això es va aprofitar una biblioteca de funcions de codi obert ja existent que aporta les funcions principals per a la comunicació i control del comandament. El codi obert és un concepte que s’utilitza per als projectes informàtics, el codi dels quals està a la disposició de qui el necessiti. La biblioteca utilitzada està escrita en llenguatge C i per a plataforma Linux, i per tal d’aprofitar-la es va haver d’aprendre a utilitzar tant el llenguatge com la plataforma ja que no s'hi havia treballat mai abans. Gràcies a aquest projecte s'ha tingut la possibilitat de veure el funcionament d’algunes tecnologies alternatives i veure’n els avantatges sobre les convencionals o propietàries. Així doncs, des del punt de vista de l'autor, ha estat útil i enriquidor el fet de realitzar-lo.
Research project carried out by a pupil of secondary education and rewarded with a Prize CIRIT to foster the scientific spirit of the Youth in year 2009. This research project is aimed at developing a computer program in open source code to measure accelerations in three dimensional axes using the wii remote, also known as wiimote. For that purpose, it was necessary to devise a program that was able to connect to the wiimote, get information from it and save that information so it could be analyzed. In order to do that, an existing open source functions library was used, which brought in the main functions to control and interact with the wii remote. Open source code is a concept used for those projects whose code is accessible for anyone who may need it. That library is written in C language and for Linux platform, and in order to profit from it, the author had to learn how to use both the language and the platform, both of which he was unfamiliar with until then. Thanks to this project the author have had the opportunity to learn the way some alternative technologies work and to see their advantages over the conventional ones.
2010-02-01
62 - Enginyeria. Tecnologia
Videojocs (Nintendo Wii)
Programació (Informàtica)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
53 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ00298
         

Full text files in this document

Files Size Format
PJ_20090029801.pdf 1.223 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters