To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/8453

Caracterización analítica de los polifenoles presentes en el vino
Sanfeliu López, Anna
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química; Oliver Pujol, Ramon
En aquest projecte s’ha estudiat els nivells de correlació entre els polifenols i diferents característiques dels vins, com són la denominació d’origen, el tipus de raïm i l’envelliment. El mètode analític utilitzat ha estat l’HPLC, tant amb detector UV- visible com de fluorescència. S’ha pogut comprovar que tant la D.O com el tipus de raïm influeixen en les característiques del vi. També s’ha comprovat que els vins del nord-oest tenen un contingut més alt de polifenols que els del nord-est, però en canvi aquests últims són més fluorescents que els primers. Prèviament a aquest estudi, s’ha realitzat un altre estudi d’identificació de polifenols, on s’ha pogut identificar l’àcid gàlic, l’àcid 4-hidroxibenzoic i la catequina.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química
Polyphenols
Polifenols -- Anàlisi
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters