Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/4363

Cuerpos liminales, identidades diferidas: la des/construcción de Ken Bugul, EK y Lucrècia Neves
Álvarez Pérez, María Fernanda
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres; Torras, Meri
Tres personajes, tres cuerpos liminales, periféricos, nómades cuya lucha es comprender su corporeidad y poder narrarse conforme a sus deseos. Sin discurso propio, sin nombre, sin memoria, son cuerpos hechos de reflejos, de construcciones realizadas por el otro; cuerpos resistentes que se des-construyen en cada página para poder encontrar un punto, aunque sea uno solo, que las mantenga a flote. Tres cuerpos, tres mujeres que escarban en la llaga de un mapa creado por discursos ajenos, por miradas panópticas que las excluyen de la posibilidad de ser legítimamente cuerpos narrados y leídos por ellas mismas. Tres cuerpos fronterizos, nómades; tres cuerpos cyborg.
Tres personatges, tres cossos liminar,s perifèrics, nòmades, la lluita dels quals es comprendre la seva corporeïtat i poder narrar-se conforme els seus desitjos. Sense discurs propi, sense nom, sense memòria, són cossos fets de reflexos, de construccions realitzades per altre; cossos resistents que es de-construeixen a cada pàgina per poder trobar un punt, encara que sigui sols un, que els mantingui a la superfície. Tres cossos, tres dones que escarben a la llaga d’un mapa creat pels discursos annexos, per mirades panòptiques que les exclueixen de la possibilitat d’ésser legítimament cossos descrits i llegits per elles mateixes. Tres cossos fronterers, nòmades; tres cossos cyborg.
2007-09-20
82 - Literatura
Lispector, Clarice
Bugul, Ken
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
Treball de recerca.pdf 439.4 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters