Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/8440

Estudio comparativo de dos técnicas analíticas para la determinación de cafeína
Feijoo Seguin, Michael
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química; Carral Mahia, Eva Mª
En aquest projecte es realitza un estudi de las propietats de un compost com és la cafeïna i una recerca bibliogràfica de les diferents tècniques analítiques adequades per a determinar-la quantitativament en un determinat producte. Després d’analitzar els avantatges i inconvenients de l’aplicació de cadascuna d’elles, s’escullen 2 tècniques, espectrofotometria i potenciometria, que s’estudien més a fons i son les que s’apliquen experimentalment per a fer un estudi comparatiu de ambdues basant-se en criteris com precisió, exactitud, linealitat, robustesa, temps, cost etc. La qual cosa ens portarà a la elecció de la mes adequada. Aquest projecte, doncs, consta de dues parts, una teòrica i una altra experimental a on es realitzen una sèrie d’anàlisis repetits que ens condueixen a uns resultats que son sotmesos a un tractament estadístic rigorós que ens permet arribar a una sèrie de conclusions. En la última part del projecte s’efectua un estudi econòmic de la aplicació de les dos tècniques, tenint en compte el material utilitzat, instrumenta, temps utilitzat etc. Per a obtenir resultats. Tot el projecte es duu a terme tenint en compte el criteri de reduir al màxim qualsevol impacte mediambiental, seguint una recol·lecció selectiva dels residus generats per a la seva posterior recollida i tractament.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química::Química analítica
Caffeine
Spectrophotometer
Volumetric analysis
Cafeïna
Espectrofotometria
Potenciometria
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem