Bioinformática : interfaz gráfica para comparación de genomas vía web
Castro García, Oscar
Gonzàlez, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Huerta Casado, Mario
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 69 p.
Resum: El proyecto consiste en un entorno gráfico cuyo fin es el de visualizar, estudiar e interpretar la conservación de código genético existente entre los diferentes genomas. Una interface que permite cargar hasta ocho genomas para ser comparados en detalle, por pares o entre todos ellos a la vez. El gráfico que se muestra en la interfaz, representa los Maximal Unique Matchings entre cada par de genomas, lo que significa coincidencias de la mayor longitud posible no repetidas, en las secuencias de ADN de las especies comparadas. La finalidad es el estudio de las evoluciones que han ido apareciendo entre diferentes organismos o los genes que comparten unas especies con otras.
Resum: El projecte consisteix en un entorn gràfic la fi del qual és el de visualitzar, estudiar i interpretar la conservació del codi genètic entre els diferents genomes. Una interfície que permet carregar fins a vuit genomes per a ser comparats en detall, per parells o entre tots ells alhora. El gràfic que es mostra a la interfície, representa els Maximal Unique Matchings entre cada parell de genomes, el que significa coincidències de la major longitud possible no repetides, en les seqüències d'ADN de les espècies comparades. La finalitat és l'estudi de les evolucions que han anat apareixent entre diferents organismes o els gens que comparteixen unes espècies amb unes altres.
Resum: The project consists of a graphical environment whose aim is to visualize, explore and interpret the conservation of the genetic code between different genomes. An interface that allows you to upload up to eight genomes to be compared in detail, in pairs or all at once. The graph shown in the interface, represents Maximal Unique Matchings between each pair of genomes, which means the longest possible non-repeated matches in DNA sequences of the compared species. The purpose is to study the evolution that have emerged between different organisms or genes shared with other species.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Biologia computacional ; Mètodes ; Genètica ; Processament de dades



69 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2023-01-17



   Favorit i Compartir