Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/43224

L'energia solar fotovoltaica
Escudé, Jordi; Amézaga, Adrià
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Villorbina, Joan
Treball de recerca realitzat per alumnes d'ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit cientí­fic del Jovent l'any 2009. Després d'una breu introducció sobre l'energia solar, l'estudi analitza quin és el procés de fabricació que se segueix per fer les plaques solars fotovoltaiques policristal·lines i monocristal·lines i quin és el seu funcionament. És a dir, com és possible obtenir energia elèctrica gràcies a la llum del Sol. També es descriuen les instal·lacions autònomes i les connectades a la xarxa, així com els elements que les integren. S'inclou, a més, un punt explicant quins són els factors que condicionen l'obtenció d'energia i els avenços més recents en aquest camp de la tecnologia. Per finalitzar la part teòrica, s'analitza una instal·lació fotovoltaica situada a Cervera i la seva producció. Pel que fa al treball de camp, es va construir un seguidor solar.
Research project carried out by two pupil of secondary education and rewarded with a Prize CIRIT to foster the scientific spirit of the Youth in year 2009. On one hand, there's a short introduction about solar energy. Then, the manufacture process followed to make solar cells (polycrystalline and monocrystalline) and also their functioning are analyzed. In other words: how is possible to get electricity from sunlight. Autonomous and connected to net installations and their main components are described. The study includes a point which told what conditions the obtaining of energy and which are the newest advances. To finish theoretical part, it is analyzed a photovoltaic installation placed at Cervera and its production during a month.On the other hand, as an extra project, a single-axled solar tracker was built.
11-01-2010
504 - Ciències del medi ambient
Energia solar fotovoltaica
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
60 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Els ajuts de l'AGAUR;2009PJ00073
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PJ_20090007301.pdf 1.964 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem