Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/42923

Desenvolupament d'un servidor d'informació geogràfica
Manubens Gil, Domingo
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Ramos González, Juan José
L'explosió d'aplicacions a Internet basades en oferir serveis de localització, com són portals web de mobilitat o aplicacions de seguiment de vehicles en línia han motivat aquest projecte. Google Maps ens permet afegir mapes fàcilment en un lloc web amb la seva API, però OpenLayers, una llibreria JavaScript lliure ens dóna l'opció de carregar cobertures de mapa i marcadors des de qualsevol font. OpenStreetMap proporciona dades geogràfiques de manera lliure, com per exemple mapes de carrers i carreteres. Un estudi acurat de l'estructura i agrupació de les dades en el format OSM i el desenvolupament d'un servidor basat en el model de tessel·les, són els principals elements de partida per crear la nostra pròpia font de dades cartogràfiques. En aquest projecte s'analitza i processa DXF Drawing eXchange Format passant al format OSM. Un fitxer OSM conté la informació geogràfica necessària per a la base de dades espaial a partir de la qual, entre d'altres aplicacions, es podran visualitzar els mapes propis en una aplicació de seguiment de vehicles o en un portal web.
La explosión de aplicaciones en Internet basadas en ofecer servicios de localización, como pueden ser portales web de movilidad o aplicaciones de seguimento de vehículos en línea han motivado este proyecto. Google Maps nos permite añadir mapas fácilmente en un sitio web con su API, pero OpenLayers, una librería JavaScript libre nos da la opción de cargar coberturas de mapa y marcadores desde cualquier fuente. OpenStreetMap proporciona datos geográficos de forma libre, por ejemplo mapas de calles y carreteras. Un estudio detallado de la estructura y agrupación de los datos en el formato OSM y el desarrollo de un servidor basado en el modelo de teselas, son los principales elementos de partida para crear nuestra propia fuente de datos cartográficos. En este proyecto se analiza y procesa DXF Drawing eXchange Format pasando al formato OSM. Un fichero OSM contiene la información geográfica necesaria para la base de datos espacial a partir de la cual, entre otras aplicaciones, se podrán visualizar los propios mapas en una aplicación de seguimento de vehículos o en un portal web.
The growing of Internet applications based on offering localizing services, like movility portals or on-line vehicle tracking applications ar the main intention of this project. Google Maps halp us to add maps in a web site trought its API, but OpenLayers, a free JavaScript library can load map layers and markers from any source. OpenStreetMap share free geographical data, like street maps and roadways. Studying the structure and data groupment of OSM format and a tile-based model server development are the main starting points to create our own cartographical data source. In this project DXF Drawing eXchange Format are analized and processed to obtain OSM files. An OSM file contains the geographical information necessary in a spatial data base from whom we can display our own maps in a tracking application or in an on-line portal.
06-2009
004 - Informàtica
Cartografia digital
Informació geogràfica, Sistemes d' -- Casos, Estudi de
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
PFC_DomingoManubensGil.pdf 3.944 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem