Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/4292

Diversitat de bacteris desnitrificants en un sistema d'aiguamolls construïts
Ruiz Rueda, Olaya
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
Estudi elaborat a partir d’una estada al Swedish University of Agricultural Sciences (Suècia ) entre setembre i desembre del 2006. El SAC-Empuriabrava va ser dissenyat per dur a terme el tractament terciari de l’aigua que prové d’una estació depuradora. La purificació en un sistema d’aiguamolls construïts engloba una complexa barreja de processos on es troben implicats el sediment, la vegetació i les comunitats microbianes relacionades amb aquests. Un dels passos clau en l’eliminació de nitrogen és la desnitrificació, coneguda com la reducció seqüencial d’òxids de nitrogen que desemboca en la pèrdua neta de nitrogen molecular a l’atmosfera, catalitzada exclusivament per microorganismes. Els bacteris desnitrificants es troben àmpliament distribuïts en les divisions de l’arbre filogenètic procariota, fet que restringeix la seva anàlisi a marcadors moleculars basats en gens funcionals dels enzims implicats en la desnitrificació tals com narG nirS, nirK, nrfA nosZ. Tot i que l’estudi del marcador molecular nirS de desnitrificants s’ha dut a terme amb èxit, no ha estat possible analitzar altres marcadors com nosZ, que codifica la òxid nitrós reductasa, responsable de l’últim pas de la desnitrificació. L’ interès principal ha estat doncs estendre l’ àrea d’estudi a aquest marcador per tal de proveir una visió complerta de la comunitat desnitrificant. S’ha analitzat la comunitat desnitrificant de la rizosfera i sediment del SACEmpuriabrava a través del monitoreig del gen nosZ per PCR-DGGE, comparant alhora diferents períodes de temps afectats per diferents condicions hídriques. Amb la mateixa intenció, s’ha dut a terme assajos d’activitat desnitrificant mitjançant cromatografia de gasos, mesurant en aquest cas la producció de nitrogen gas que representa la consecució de la desnitrificació completa.
09-08-2007
Zones humides artificials
Bacteris desnitrificants
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
5 p.
Informe
Els ajuts de l'AGAUR;2006BE00288
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
2006 BE 00288.pdf 305.4 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Ruiz Rueda, Olaya; Trias Mansilla, Rosalia; Garcia-Gil, L. J.; Bañeras Vives, Lluís
Bañeras Vives, Lluís; Ruiz Rueda, Olaya; López i Flores, Rocío; Quintana Pou, Xavier; Hallin, Sara
Ruiz Rueda, Olaya; Trias Mansilla, Rosalia; Garcia-Gil, L. J.; Bañeras Vives, Lluís
Bañeras Vives, Lluís; Ruiz Rueda, Olaya; López i Flores, Rocío; Quintana Pou, Xavier; Hallin, Sara
López i Flores, Rocío; Quintana Pou, Xavier; Romaní i Cornet, Anna M.; Bañeras Vives, Lluís; Ruiz Rueda, Olaya; Compte Ciurana, Jordi; Green, Andy J.; Egozcue, Juan José