Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/42909

Agents mòbils en situacions d'emergència: gestió dinàmica de serveis
Morcillo Muñoz, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Robles, Sergi
Aquest projecte consisteix en el disseny i desenvolupament d'una arquitectura de serveis sota el paradigma dels agents inteligents. El propòsit d'ADASMI (Architecture for Dynamic Agent Service Management and Interaction) és permetre la gestió i utilització de serveis per altres agents. L'arquitectura s'ha implementat utilitzant la plataforma d'agents de JADE i es pot utilitzar amb qualsevol altra plataforma que compleixi els estàndards d'IEEE FIPA. A més, és prou flexible com per adaptar-se en entorns dinàmics, com per exemple les xarxes ad-hoc en situacions d'emergència.
Este proyecto consiste en el diseño y desarrollo de una arquitectura de servicios bajo el paradigma de los agentes inteligentes. El propósito de ADASMI (Architecture for Dynamic Agent Service Management and Interaction) es permitir la gestión y utilización de servicios por otros agentes. La arquitectura se ha implementado utilizando la plataforma de agentes de JADE y se puede utilizar con cualquier otra plataforma que cumpla los estándares de IEEE FIPA. Además, es bastante flexible como para adaptarse en entornos dinámicos, como por ejemplo las redes ad-hoc en situaciones de emergencia.
This project shows the design and development of an agent based services architecture. ADASMI (Architecture for Dynamic Agent Service Management and Interaction) aims at allowing agents the use and management of services. The architecture is implemented using JADE and it is IEEE FIPA-compliant. Moreover, it is very flexible and adapts well to dynamic environments, for example ad-hoc networks in emergency situations.
2009-06
004 - Informàtica
Agents mòbils (Software d'ordinador)
Ordinadors, Xarxes d' -- Arquitectura
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
PFC_DavidMorcilloMunoz.pdf 856.8 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters