To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10230/5245

La Investigació farmacèutica i les seves dues realitats : malària vs. hipertensió
Alsina Pujols, Maria; Guilamany Gavaldà, Eulàlia; Mir Ugolini, Rosalena; Romaní Franquesa, Mireia
Universitat Pompeu Fabra. Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials; Ribas Tur, Joan
El món està mal repartit, això és evident. La qüestió és: fins a quin punt? El treball que segueix a continuació pretén estudiar aquest mal repartiment a través d'un àmbit concret: el de la indústria farmacèutica.Els recursos per a la investigació farmacèutica sovint es destinen a finalitats que estan lluny d'aconseguir benestar pel màxim nombre de persones possible. En canvi, es destinen allà on hi ha més possibilitat d'obtenir uns elevats rendiments econòmics. Malgrat no haver-hi dades concretes que evidenciïn aquest fet, sí que n'hi ha d'indirectes que ens ajudaran a esbrinar-ho.En l'estudi es posa en evidència les enormes discriminacions que pateixen diferents tipus de malalties, així com també algunes solucions que permetrien arreglar el problema, però que no es duen a terme. A més, ens endinsem en el món de la indústria farmacèutica a partir de dos països i dues malalties que mostren de primera mà la situació de la indústria farmacèutica mundial.
El nostre treball es titula “La investigació farmacèutica i les seves dues realitats (Malària vs. Hipertensió)”. La raó d'escollir aquest tema es deu a l'impacte que ens van crear una sèrie d'articles que parlaven sobre les malalties dels països subdesenvolupats i la poca importància que reben per part dels països desenvolupats.La frase detonant del nostre treball va ser una cita de la Organització Mundial de la Salut on s'anuncia que “Dels 56.000 milions de dòlars anuals que es destinen a la investigació farmacèutica, només el 10% es dedica a malalties que afecten el 90% de la població mundial afectada per alguna malaltia”. Davant la brutalitat que aquesta afirmació suposa, continuant buscant al respecte descobreixes nombroses cites que segueixen la mateixa línia com per exemple: “Els països en desenvolupament, tot i agrupar el 80% de la població mundial, només suposen el 20% de les vendes mundials de medicaments”, o també que “Dels 1.535 medicaments inventats durant els 25 darrers anys, només 18 eren per a malalties anomenades “tropicals””.Tota aquesta informació ens va sorprendre i motivar a investigar més sobre la profunditat de l'afirmació de la OMS. El nostre objectiu a partir d'ara és comprovar amb propis ulls si això realment succeeix, quines són les causes que ho provoquen i mesurar quina és la gravetat de la qüestió. Tot plegat s'analitzarà des d'una visió econòmica de la realitat, ajudant-nos de models teòrics, però també des d'una perspectiva social, considerant la importància que la salut té en les nostres vides.
2009-11-10
Indústria farmacèutica
Medicina tropical
Moçambic -- Condicions econòmiques
Economia de la salut
338 - Situació econòmica. Política econòmica. Gestió, control i planificació de l'economia. Producció. Serveis. Turisme. Preus
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters