Estudi ambiental del Centre Esportiu Puigverd : aigua, residus i característiques físiques
Artigas Rosique, Xavier
Puig i Boix, Josep, 1947-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2009
Descripció: 95 p.
Resum: El medi ambient està creixent i adquirint actualment una importància fins ara mai vista. La societat reconeix el medi ambient com un factor de benestar social i personal, i alhora una característica de modernitat. En aquest estudi s'analitzen tots els factors ambientals presents en l'activitat quotidiana d'un centre esportiu. El centre escollit es troba situat en el municipi de Castellar del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental, província de Barcelona. Aquest centre construït fa 17 anys per la demanda continua dels habitants del poble i per les pressions dels nuclis urbans pròxims, ha sofert uns canvis que actualment encara estan presents. Els objectius de l'estudi són la descripció, l'anàlisi i el tractament de la gestió actual del centre envers els recursos utilitzats. L'aigua, els residus i per últim les propietats físiques de l'edificació, com a innovació en aquesta tipologia d'estudis. L'anàlisi i tractament d'aquests, permet conèixer els punts forts i febles del centre. Les flaqueses observades afecten majoritàriament als factors ambientals. Conseqüentment, es dissenyen unes propostes de millora per tal de poder minimitzar els impactes soferts i redireccionar la gestió ambiental del centre, afrontant així un futur amb un desenvolupament sostenible.
Resum: El medio amiente está creciendo y adquiriendo actualmente una importancia hasta ahora nunca vista. La sociedad reconoce el medio ambiente como un factor de bienestar social y personal, y a la vez como una característica de modernidad. En este estudio se analizan todos los factores ambientales presentes en la actividad cotidiana de un centro deportivo. El centro escogido se encuentra situado en el municipio de Castellar del Vallès, en la comarca del Vallès Occidental, provincia de Barcelona. Este centro construido hace 17 años por la demanda poblacional del municipio y por las presiones de los núcleos urbanos próximos, ha sufrido unos cambios que actualmente aún están presentes. Los objetivos del estudio son la descripción, el análisis y el procesamiento de la gestión actual de centro entorno a los recursos utilizados. El agua, los residuos y por último las propiedades físicas de la edificación, como innovación en esta tipología de estudios. El análisis y el procesamiento de éstos, permite conocer los puntos fuertes y los débiles del centro. Las debilidades observadas afectan mayoritariamente a los factores ambientales. Consecuentemente, se diseñan unas propuestas de mejora para poder minimizar los impactos sufridos y redirecionar la gestión ambiental del centro, afrontando así, un futuro con un desarrollo sostenible.
Resum: Nowadays, the concept of environment is getting an importance never seen until now. The society recognizes environment like a way of welfare and at the same time like a new fashion. This study analyzes all the environmental point of everyday sport center's activities. The center chosen is located in Castellar del Vallès, in the Vallès Occiental region, in Barcelona's province. This sport center was built 17 years ago for townspeople's demands and the pressure of close urban cores, and it has been suffering some changes that are still present. The objectives of this study are to describe, analyse and process the currently sport center management about all the resources used like water, waste and physical characteristics, like an innovation on this kind of studies. The analysis and processing of these points allow knowing the sport center strengths and weaknesses. The weaknesses mostly affect at environmental factors. Consequently, some improvements are made to reduce the environmental impacts suffered and to redirect the sport center management and getting it ready for a sustainable development future.
Resum: Aquest projecte està relacionat amb el titulat "Estudi ambiental del Centre Esportiu Puigverd: energies", de Francesc Carretero Espigares.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Instal·lacions esportives -- Aspectes ambientals



Resum del projecte
10 p, 486.5 KB

Projecte
95 p, 3.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2010-04-14, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir