Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/40694

La ramaderia ecològica de boví a les Valls d'Àneu i viabilitat del producte ecològic: de la producció al consum
La ganadería ecológica de bovino en las Valls d’Àneu y viabilidad del producto ecológico: de la producción al consumo;
The organic bovine livestock in the Valls d'Àneu and organic product feasibility: from production to consumption
Gripau Blau (Grup de recerca); Cerrato Serrano, Mercedes; Gimeno Ruiz, Irina; Merino Aníbarro, Raquel; Pérez Viura, Bruna; Ribas Cornelles, Núria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-; Rieradevall, Joan; Garcia Solsona, Ester
A les Valls d’Àneu la producció ramadera de boví ecològic és molt important, ja que, actualment, el 22% de les explotacions són ecològiques i es preveu que aquest percentatge augmenti fins al 50% en els propers dos anys. Malgrat això, la motivació principal per a convertir les explotacions convencionals en ecològiques és el factor econòmic, no la consciència ambiental. En l’anàlisi del cicle productiu carni del boví ecològic procedent de les Valls d’Àneu s’ha observat que no hi ha diferències substancials entre la producció ecològica i la convencional. Tot i així, el producte carni de boví ecològic no té gran sortida al mercat, ja que aquest és incipient i, a més, el preu del producte ecològic és molt més elevat que el del convencional. Un aspecte crític de la producció ramadera ecològica és que la seva normativa no considera els impactes ambientals que genera, com són els derivats del transport, la generació de residus d’envasos, etc. En aquest estudi es presenta una aproximació quantitativa dels impactes generats en el cicle productiu carni de boví ecològic de les Valls d’Àneu.
En las Valls d’Àneu la producción ganadera de bovino ecológico es muy importante ya que, actualmente, el 22% de las explotaciones son ecológicas y se prevé que este porcentaje aumente hasta el 50% en los próximos dos años. Pese a ello, la motivación principal para convertir las explotaciones convencionales en ecológicas es el factor económico, no la consciencia ambiental. En el análisis del ciclo productivo carnio del bovino ecológico procedente de las Valls d’Àneu se ha observado que no hay diferencias substanciales entre la producción ecológica y la convencional. Sin embargo, el producto carnio de bovino ecológico no tiene una gran salida en el mercado, ya que este es incipiente y, además, el precio del producto ecológico es mucho más elevado que el del convencional. Un aspecto crítico de la producción ganadera ecológica es que su normativa no considera los impactos ambientales que genera, como son los derivados del transporte, la generación de residuos de envases, etc. En este estudio se presenta una aproximación cuantitativa de los impactos generados en el ciclo productivo cárnico de bovino ecológico de las Valls d’Àneu.
The organic bovine livestock production is very important in the Valls d'Àneu because, currently, 22% of farms are organic and this percentage is projected to increase to 50% over the next two years. Nevertheless, the main motivation for converting conventional to organic farms is the economic factor, not environmental awareness. In the analysis of meat production cycle from the Valls d'Àneu organic bovine has been observed that there are no substantial differences between organic and conventional production. However, the meat product of organic beef is not a great departure in the market, as it is emerging, and also the price of organic products is much higher than the price of conventional products. A critical aspect of organic livestock production is that its legislation does not consider the environmental impacts it generates, such as those arising from the transport, the generation of packaging waste, etc. This study presents a quantitative approach to the impacts generated by the organic bovine meat production cycle of the Valls d'Àneu.
02-2009
504 - Ciències del medi ambient
Ramaderia ecològica -- Vall d'Àneu (Catalunya)
Aliments -- Indústria i comerç -- Aspectes ambientals -- Vall d'Àneu (Catalunya)
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
RamaderiaEcologica_VallsAneu_Article.pdf 313.8 KB PDF Resum del projecte
RamaderiaEcologica_VallsAneu_Memoria.pdf 10.04 MB PDF Projecte
RamaderiaEcolog ... QuadernNormesTècniques.pdf 483.1 KB PDF Annex
RamaderiaEcologica_VallsAneu_Reglament_CEE.pdf 3.407 MB PDF Annex

Mostrar el registro completo del ítem