Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/3707

Nous perfils professionals de l'actual panorama informatiu audiovisual i multimèdia de Catalunya
Universitat de Vic. Grup de Recerca d'Interaccions Digitals
Scolari, Carlos A.; Navarro Güere, Héctor; Pardo, Hugo; Micó Sanz, Josep Lluís; Coll, Ignasi
Aquest treball forma part de una recerca –finançada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya- dedicada a l’anàlisi de les conseqüències dels processos de digitalització en els mitjans de comunicació de Catalunya (Espanya). El document presenta les transformacions que han afectat al periodista, especialment les noves tasques i funcions. Després d’una introducció dedicada al marc teòric i a la metodologia de la recerca, el document explica les tendències principals observades en les ràdios, emissores de televisió, agències de noticies i mitjans en línia de Catalunya. El document també presenta una sèrie de reflexions sobre la polivalència, la re-qualificació i altres processos que afecten als professionals de la informació. Finalment, es proposa una classificació de les formes que assumeix la polivalència en els mitjans.
Este trabajo forma parte de una investigación –financiada por el Consell de l’Audiovisual de Catalunya- dedicada a analizar las consecuencias de los procesos de digitalización en los medios de comunicación de Cataluña (España). El documento presenta las transformaciones que han afectado al periodista, especialmente todo lo relativo a las nuevas tareas y funciones. Después de una introducción dedicada al marco teórico y metodológico de la investigación, el documento describe las tendencias principales observadas en las radios, emisoras de televisión, agencias de noticias y medios en línea de Cataluña. El documento también presenta una serie de reflexiones sobre la polivalencia, la re-calificación y otros procesos que afectan a los profesionales de la información. Finalmente, se propone una clasificación de las formas que asume la polivalencia en los medios informativos.
This work forms part of an investigation –supported by the Consell de l’Audiovisual de Catalunya- that set out to analyze the consequences of the processes of digitalization in the communication media in Catalonia (Spain). The document deals with the transformations that have affected the role of the journalist, especially the taking on of new tasks and functions. Following an introduction that describes the theoretical and methodological framework for the research, the document describes the main trends observed within Catalan radio and television companies, news agencies and online media. The document also presents a series of reflections on polyvalence, reskilling and other processes that affect information professionals. Finally, a classification is proposed of the forms of journalistic polyvalence in the information media.
09-2006
0 - Generalitats
Periodistes-Orientació profesional
Periodistes-Catalunya-Orientació professional
Periodisme-Orientació professional
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Documento de trabajo
Consell de l'Audiovisual de Catalunya
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
CACUVIC.pdf 1.269 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem