Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/307038

Sistema d’Informació de moviments del terreny de Catalunya (LLISCAT)
Ramisa Lozano, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres; Sala, Laura; Querol, Neus; Marturià, Jordi
El projecte del Màster de Tecnologies de la Informació Geogràfica (MTIG) s’emmarca dins les línies de treball que realitza la Unitat de Prevenció de Riscos Geològics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). En concret, en els treballs relacionats amb el coneixement dels riscos, en la seva identificació i cartografia, i en el seu posterior emmagatzematge al Sistema d'Informació de Riscos Geològics (SIRG). Aquest projecte parteix de la necessitat de redissenyar l’actual Base de Dades d’Esllavissades de Catalunya (LLISCAT), la qual ha de facilitar l’accés a la informació a organismes oficials i administracions, la comunitat científica, tècnica i professional, i als ciutadans en general. Es desenvolupa un Sistema d’Informació Geogràfica integrat per una base de dades amb component espacial que permet associar la cartografia de detall dels fenòmens inventariats. Així mateix, per alimentar la base de dades, s’ha creat una aplicació en entorn d’escriptori que permet als tècnics especialistes introduir i gestionar la informació sobre moviments del terreny.
El proyecto del Màster de Tecnologías de la Información Geográfica (MTIG) se enmarca dentro de las línias de trabajo que realiza la Unidad de Prevención de Riesgos Geológicos del Insititut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). En concreto, en los trabajos relacionados con el conocimiento de los riesgos, en su identificación y cartografía, así como en su posterior incorporación al Sistema de Información de Riesgos Geológicos (SIRG). Este proyecto parte de la necesidad de redisenyar la actual Base de Datos de Deslizamientos de Catalunya (LLISCAT) cuyo objetivo final es facilitar la accesibilidad de la información a organismos oficiales y adminisitraciones, la comunidad científica, técnica y profesional, y los ciudadanos en general. Se desarrolla un Sistema de Información Geográfica integrado por una base de datos con componente espacial que permite asociar la cartografia de detalle de los fenómenos inventariados. Asimismo, para alimentar la base de datos, se ha creado una aplicación en entorno de escritorio que permite a los técnicos especialistas introducir y gestionar la información sobre movimientos del terreno.
Master’s project of Geographic Information Tecnologies (MTIG) is based on the framework of the Geological Hazard Prevention Unit of Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Main work line consist on the knowledgement of geological hazard, on its identifications and its cartography, and on its following storage at the Geological Hazard Information System (SRIG). This project starts due Catalonia Landslide Database (LLISCAT) redesign necessity. The main purpose is to provide information accessibility to the official organizations and administrations, scientist, technical and professional community, and to the civil population. Geographic Information System development is integrated by a spatial database that allows to relate detail cartography of inventoried phenomenons. In addition, to feed database, a desktop application has been developed to afford technical users to handle landslide data.
03-2016
91 - Geografia. Viatges
Localització per satèl·lit, Sistemes de
Geolocalització, Serveis de
Informació geogràfica, Sistemes d’ -- Catalunya
Geografia -- Processament de dades
Mapes -- Processament de dades
Cartografia -- Catalunya
Cartografia digital
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
123 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
josep_ramisa_lozano_tfm.pdf 4.685 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem