Genre analysis of book reviews in English and Spanish : a look at rhetorical moves and appraisal
Agudelo Henao, Juan Carlos
Oliver del Olmo, Sònia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2016
Descripció: 72 p.
Resum: Els estudis anteriors han omès la relació entre l'estructura i el llenguatge avaluatiu en les ressenyes acadèmiques en castellà i anglès. Per emplenar aquest buit, el nostre estudi porta a terme una anàlisi a dos nivells, macroestructural i microlingüístic, del llenguatge de la avaluació en 18 ressenyes de llibres (9 per llengua) publicades en reconegudes revistes en lingüística aplicada. Els nostres resultats suggereixen l'existència de variacions estructurals dins dels moviments retòrics i diferències en la forma com s'expressa la lloança en les cultures acadèmiques anglosaxona i hispanoparlant respectivament. Aquestes troballes contribuiran a millorar la comprensió del gènere de la ressenya i oferiran models reals als acadèmics en formació.
Resum: Los estudios anteriores han omitido la relación entre la estructura y el lenguaje evaluativo en las reseñas académicas en castellano e inglés. Para llenar este vacío, nuestro estudio realiza un análisis en dos níveles, macroestructural y microlingüístico, del lenguaje de evaluación en 18 reseñas de libros (9 por lengua) publicadas en reconocidas revistas en lingüística aplicada. Nuestros resultados sugieren la existencia de variaciones estructurales dentro de los movimientos retóricos y diferencias en la forma cómo se expresa la alabanza en las culturas académicas anglosajona e hispanohablante respectivamente. Estos hallazgos contribuirán a mejorar la comprensión del género de la reseña y ofrecerán modelos reales a los académicos en formación.
Resum: Previous studies have failed to examine the link between structure and evaluation in book reviews (BRs). To fill this gap, our study carries out a two-tiered macrostructural and microlinguistic analysis of the language of appraisal in English and Spanish BRs. To this end, a corpus of 18 reviews (9 per language) has been created from well-known journals in applied linguistics. Our results suggest structural variations within the rhetorical moves and differences in how Anglo-Saxon and Spanish-speaking academic cultures express appraisal. We hope that our findings will enrich the understanding of the genre and provide real models for scholars in formation.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis Anglesos Avançats / Advanced English Studies [4313157]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en estudis anglesos avançats / advanced English studies
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Llibres ; Ressenyes



72 p, 762.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2016-12-12, darrera modificació el 2022-11-28



   Favorit i Compartir