To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/54101

La imagen de la mujer japonesa en la fotografía de la Era Meiji (1868-1912)
Yamaguchi Miguel, Karín
Universitat Oberta de Catalunya; Pitarch Fernández, Pau
El propósito del trabajo consiste en establecer un análisis del contenido que se muestra y cómo se transmite e interpreta en las fotografías de escenas de las mujeres japonesas de la época Meiji en Japón. Para ello se hace necesario revisar los antecedentes históricos sobre los roles de género, determinar el contexto del mercado fotográfico de la época y estudiar la influencia de las corrientes artísticas dentro del binomio Occidente-Oriente que determinaban los intereses económicos de las producciones culturales como la fotografía.
L'objectiu del treball consisteix a establir una anàlisi del contingut que es mostra i com es transmet i interpreta en les fotografies d'escenes de les dones japoneses de l'època Meiji al Japó. Per a això es fa necessari revisar els antecedents històrics sobre els rols de gènere, determinar el context del mercat fotogràfic de l'època i estudiar la influència dels corrents artístics dins el binomi Occident-Orient que determinaven els interessos econòmics de les produccions culturals com la fotografia.
The objective of this work is to establish an analysis of the content displayed and how it is transmitted and interpreted in photographs of scenes of Japanese women of the Meiji era in Japan. To do this it is necessary to review the historical background on gender roles, determine the context of the photographic market of the time and study the influence of artistic currents within the binomial West-East that determined the economic interests of cultural productions such as photography .
-dona japonesa
-fotografia
-Era Meiji
-mujer japonesa
-fotografía
-Era Meiji
-japanese woman
-photography
-Meiji Era
-Photography of women -- Japan -- TFM
-Fotografia de dones -- Japó -- TFM
-Fotografía de mujeres -- Japón -- TFM
Aquests materials docents de la UOC estan subjectes a una llicència de Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que en citeu els autors, la institució que els impulsa (UOC), no en feu un ús comercial i no en feu obra derivada.
NO
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Research/Master Thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters