Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/260215

Anàlisi dels canvis d'usos i cobertes del sòl a Aiguafreda (Vallès Oriental) : 1956-2014
González Bernal, Roger
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-; Pujantell, Josep
En aquest projecte s’analitzen les manifestacions del canvi global sobre els usos i les cobertes del sòl a Aiguafreda (Vallès Oriental) entre el 1956 i el 2014. Els resultats mostren un augment de la coberta forestal i una disminució del sòl agrícola a causa de l’abandonament de les activitats del sector primari. També s’ha produït un augment del sòl urbà fonamentat pel creixement demogràfic, relacionat principalment amb l’auge de les segones residències. L’augment del sòl urbà també és causat pel procés d’industrialització i posterior terciarització de l’economia del municipi en el context de la regió metropolitana de Barcelona.
En este proyecto se analizan las manifestaciones del cambio global sobre los usos y las cubiertas del suelo en Aiguafreda (Vallés Oriental) entre 1956 y 2014. Los resultados muestran un aumento de la cobertura forestal y una disminución del suelo agrícola debido al abandono de las actividades del sector primario. También se ha producido un aumento del suelo urbano debido al crecimiento demográfico, relacionado principalmente con el auge de las segundas residencias. El aumento del suelo urbanizado también se debe al proceso de industrialización y posterior tercerización de la economía del municipio en el contexto de la región metropolitana de Barcelona.
This project analyses the manifestations of global change on land uses and land covers in Aiguafreda (Vallès Oriental) between 1956 and 2014. Results show an increase of forest cover and a reduction of crops and agriculture land use due to agricultural abandonment. On the other hand, urban land has increased due to the population growth, mainly related with the increase of vacation houses. The increase in urban land use is also caused by the process of industrialization and the following growth of the service industry, in the context of the metropolitan area of Barcelona.
09-2015
504 - Ciències del medi ambient
Sòls, Ús dels -- Aiguafreda (Catalunya)
Paisatge -- Modificacions -- Aiguafreda (Catalunya)
Revolució industrial -- Aiguafreda (Catalunya)
Segones residències
Aiguafreda (Catalunya)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
88 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_RogerGonzalezBernal_article.pdf 707.3 KB PDF Resum
PFC_RogerGonzalezBernal.pdf 4.611 MB PDF Memòria

Mostrar el registro completo del ítem